Romanii vor putea vinde energie verde produsa individual


ghidelectric.ro
Joi, 21 Noiembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Romanii vor putea vinde energie verde produsa individual


Romanii care isi instaleaza in folos propriu eoliene sau panouri solare cu o capacitate de sub 1 MW si-ar putea vinde surplusul de energie la reteaua nationala, la un pret fix reglementat de stat, potrivit noii versiuni a Legii 220/2008.

energie regenerabila

Astfel, legea 139/2010 de modificare si completare a legii 220/2008, intrata in vigoare de la 9 iulie, prevede posibilitatea ca distribuitorii locali de energie sa preia energia furnizata de micii producatori, urmand ca ANRE sa stabileasca pretul, potrivit isramart.blogspot.com.

Facilitatea e similara sistemului feed-in tariff practicat cu mult succes in multe tari vest-europene. Spre exemplu, orice persoana fizica din Germania isi poate recupera investitia in echipamentele verzi instalate vanzand surplusul de energie la reteaua nationala, ceea ce a condus la o dezvoltare rapida a sectorului energiei verzi.

Exprimare neclara

Versiunea noua a legii 220 este insa in unele locuri contradictorie si, ca multe alte acte normative din Romania, contine o exprimare neclara. Astfel, arata legea, ”persoanele fizice ce detin unitati de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu putere instalata sub 1 MW pe loc de consum, precum si autoritatile publice care detin capacitati de producere a energiei electrice din surse regenerabile realizate, partial sau total, din fonduri structurale pot beneficia din partea furnizorilor cu care au contract de furnizare a energiei electrice, la cerere, de serviciul de regularizare, financiara si/sau cantitativa, intre energia livrata si energia consumata din retea, conform unei metodologii elaborate de ANRE, in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi”.

Cu alte cuvinte, ramane exclusiv la latitudinea distribuitorului de energie daca accepta sau nu aceasta formula. Totodata, paragraful sugereaza ca numai acele autoritati publice care-si instaleaza echipamente verzi finantate prin fonduri structurale au dreptul sa incheie aceasta intelegere, prevedere menita sa descurajeze initiative locale independente de banii europeni.

Desi investitorii din domeniu asteapta de mai bine de doi ani aceasta lege, prevederile ei vor fi aplicate abia spre sfarsitul anului, dupa elaborarea legislatiei secundare si dupa avizul Comisiei Europene. In 60 de zile de la intrarea in vigoare a legii ar trebui sa fie intocmite normele de aplicare, care ar trebui sa clarifice, printre altele, si modul in care se va face racordarea la sistem micilor producatori de energie verde.

Sursa: isramart.blogspot.com

Comenteaza aici

 
23/08/2010 - Acest articol a fost citit de 2484 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 49 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Economisiti captand energia solara si...
Lucruri benefice legate de energia solara
Energobit construieste doua parcuri eoliene in...
Elevate si Asociatia RoRec colecteaza baterii...
Lectie de ecologie: De ce trebuie sa reciclam...
Stirile urmatoare
Forclum ofera o solutie de economisire de...
Care sunt cele mai mari 20 de parcuri eoliene...
Cea de-a treia editie a campaniei Marea...
Cea mai mare intalnire a Romaniei din domeniul...
GE instaleaza turbine eoliene in Polonia
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric