Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Lansat pentru prima data in 1986, LabVIEW simplifica complexitatea activitatii de programare, oferind utilizatorilor functia de drag-and-drop, blocuri de functii grafice si cabluri de conexiune sub forma unei scheme logice de program pentru a facilita dezvoltarea sistemelor complexe ale acestora. LabVIEW este compatibil cu mii de dispozitive hardware, ofera sute de biblioteci incorporate pentru aplicatii moderne de vizualizare de date si analiza, fiind scalabil pe sisteme de operare si destinatii multiple, precum procesoarele x86, sistemele de operare in timp real (RTOS-uri) si FPGA-uri. De la kit-ul de robotica LEGO® MINDSTORMS® NXT pana la acceleratorul CERN Large Hadron Collider, un spectru larg de utilizatori din intreaga lume a adoptat platforma LabVIEW.
„Utilizatorii LabVIEW sunt unii dintre cei mai inovatori oameni din lume, si contributia lor ne ajuta sa facem din LabVIEW un instrument de programare din ce in ce mai eficient si mai productiv”, a declarat Jeff Kodosky, membru asociat in afaceri si tehnologie la National Instruments, cofondator si „parintele LabVIEW”. „Cu LabVIEW 2010, am preluat feedback-ul si sugestiile acestora si am deschis platforma pentru a permite personalizare suplimentara, astfel incat clientii si partenerii nostri pot extinde LabVIEW pentru noi aplicatii, care nu au experimentat inca puterea si eficienta programarii grafice”.
Executia codurilor mai rapida
Elementul-cheie al eficacitatii asigurate de LabVIEW este compilatorul, care simplifica sarcini precum alocarea de memorie si managementul firelor de executie. Arhitectura compilatorului a evoluat pe parcursul duratei de viata a LabVIEW, pentru a deveni optim si mai inteligent. Cu ajutorul LabVIEW 2010, reprezentarea intermediara a fluxului de date al compilatorului a fost in continuare optimizat, iar infrastructura de compilare cu cod sursa deschis de tip LLVM (Low-Level Virtual Machine) a fost adaugata la fluxul de compilare al software-ului pentru a accelera executia codului. National Instruments a stabilit puncte de referinta, care au variat de la aplicatiile clientilor din lumea reala, la functii cu un grad redus de complexitate, noul compilator asigurand o imbunatatire in medie cu 20% in cazul acestor repere.
Extinderea platformei LabVIEW prin intermediul parteneriatelor
Odata cu lansarea LabVIEW 2010, National Instruments prezinta Programul LabVIEW Add-On Developer, oferind posibilitatea miilor de parteneri sa extinda platforma initiala si sa introduca functii personalizate in mediul LabVIEW. Programul pune bazele unei piete de desfacere online, ca facand parte dintr-o retea de instrumente LabVIEW actualizate pentru dezvoltatori, cu scopul de a le oferi toolkit-uri gratuite si contra cost, precum si o locatie globala destinata utilizatorilor LabVIEW, unde acestia pot naviga, descarca, testa si achizitiona add-on-urile. Sunt disponibile peste 50 de functii suplimentare atat de la NI, cat si de la terti dezvoltatori, inclusiv biblioteci de reutilizare a codurilor, template-uri, controale UI (User Interface) si conectori pentru alte pachete software. Mai mult, utilizatorii LabVIEW pot utiliza Pachetul Manager VI de la JKI pentru a se conecta direct de pe computerul lor la reteaua de instrumente LabVIEW si pentru a efectua instalari de functii suplimentare si actualizari de soft.
In plus, National Instruments a incheiat parteneriate cu furnizori de tehnologii de top precum Xilinx, pentru a deschide in continuare mediul de dezvoltare grafic LabVIEW. Un exemplu in utilizarea LabVIEW 2010, este noul Nod IP de Integrare, care permite utilizatorilor sa integreze orice tert IP FPGA in Modulul LabVIEW FPGA, oferind compatibilitate directa cu nucleele de procesare create cu ajutorul Xilinx CORE Generator.
Oferim ceea ce isi doreste clientul
In timpul dezvoltarii LabVIEW 2010, departamentul NI de Cercetare-Dezvoltare a utilizat aplicatia interactiva LabVIEW Idea Exchange de pe www.ni.com/ideas cautand sa obtina pareri din partea clientilor. In plus fata de oportunitatea de a propune idei noi, clientii pot utiliza acest forum pentru a contribui la sugestiile propuse de altii si pentru a vota caracteristicile preferate. Paisprezece propuneri publice preluate de pe LabVIEW Idea Exchange au fost implementate in LabVIEW 2010, inclusiv multe altele care imbunatatesc documentarea si organizarea codurilor.
De asemenea, LabVIEW 2010 utilizeaza feedback-ul primit din partea clientilor pentru a dezvolta noi caracteristici care faciliteaza initierea programului. De exemplu, LabVIEW ofera acum un nou instrument de configurare hardware care permite utilizatorilor sa acceseze si sa isi configureze aplicatiile LabVIEW Real-Time de la distanta prin intermediul unui browser web. Alte caracteristici includ un dispozitiv de instalare inteligent care detecteaza automat software-ul caruia ii este asociat un numar de serie pentru o instalare mai rapida si un instrument de cautare a driverului imbunatatit, care ofera exemple de proiecte precompilate pentru instrumente specifice.
Adaugarea de functionalitate pentru dezvoltarea aplicatiilor complexe
Pentru utilizatorii mai avansati si pentru grupurile de dezvoltare, LabVIEW 2010 include noi caracteristici care imbunatatesc interfetele la codurile reutilizabile, grupul VI si ierarhizarea acestora pentru a construi mai repede si pentru a separa codul sursa VI de versiunea compilata, ajutand la gestionarea codului sursa. Aceste capacitati sunt ideale pentru marile proiecte de dezvoltare in grup, in cazul carora, intretinerea codului pentru mai multi utilizatori, versiuni de software si platforme de calculator diferite este critica.
Cititorii care doresc sa afle informatii suplimentare despre LabVIEW 2010 si sa descarce software-ul de evaluare, pot accesa www.ni.com/labview/whatsnew. Beneficiarii programului LabVIEW de servicii, intretinere si suport vor primi automat LabVIEW 2010 prin e-mail sau pot descarca noua versiune de la Centrul de Resurse si Servicii, accesand www.ni.com/src. Cititorii al caror software este supus unui Acord de licenta pe volum (VLA) la nivel de companie, sunt rugati sa contacteze administratorii VLA pentru instructiuni speciale de instalare.
Despre National Instruments
National Instruments (www.ni.com) transforma modul in care inginerii si oamenii de stiinta proiecteaza, realizeaza prototipuri si implementeaza sisteme de masurare, automatizare si aplicatii integrate. NI ofera clientilor produse software gata de utilizare, precum NI LabVIEW si echipamente hardware modulare la costuri reduse, avand o baza de clienti care include peste 30.000 de companii in intreaga lume, din care, nici un client nu reprezinta mai mult de 3% din venituri si nici o ramura industriala nu reprezinta mai mult de 15%. Avand sediul central in Austin, Texas, NI are peste 5.000 de angajati si filiale in peste 40 de tari. In ultimii 11 ani, revista FORTUNE a desemnat NI drept unul dintre cei mai buni 100 de angajatori din Statele Unite ale Americii. Cititorii pot obtine informatii legate de investitii de la departamentul companiei de relatii cu investitorii, apeland (512) 683-5090, trimitand un e-mail la nati@ni.com sau accesand www.ni.com/nati.
SC National Instruments Romania SRL
B-dul Corneliu Coposu, nr. 167A, et.I, Cluj Napoca, CP 400228
Tel.: 0800 894 308
E-mail: ni.romania@ni.com
27/08/2010 - Acest articol a fost citit de 2711 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 48 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "National Instruments" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |