Forclum ofera o solutie de economisire de energie in cladiri


ghidelectric.ro
Sambata, 18 Ianuarie 2025
Ne gasiti si pe:            

Forclum ofera o solutie de economisire de energie in cladiri


Noul sediu al societatii Forclum, filiala a grupului Eiffage (Franta), prezinta particularitatea de a consuma doar 69 kWh/mp/an, adica cu 50% mai putin decat conventionalele cladiri de birouri.

energie verde

Condusa de seful lucrarii "Eiffage Immobilier", aceasta este prima operatiune etichetata "BBC Effinergie in Ile de France".

Imobilul "Le Volta" este o cladire in forma de "U" cu o gradina in centru, compusa din 5 niveluri parter si 3 niveluri subsol. Dispune de o terasa "verde" pe acoperis, cu panouri fotovoltaice. Fatadele de pe partea estica si vestica a cladirii sunt constituite dintr-un strat dublu cu vid de aer, de 1 metru lungime, iar celelalte parti ale cladirii sunt constituie din accesorii din aluminiu, sticla, panouri din compozite de aluminiu. Cladirea are o suprafata utila de 7.000 mp, cu 775 mp spatiu verde, pentru un teren de 2.536 mp, scrie ro.instalbiz.com.

Cladirea a fost conceputa in spiritul adaptabilitatii totale : posibila compartimentare a imobilului, pe orizontala si verticala, prin jumatati de plansee. Palierul central permite controlul  independent de acces a celor doua jumatati de plansee. Structura de beton este prevazuta cu usi mari si un minim de poli in planul fatadei, permitand compartimentarea si posibilitatea de modificare a amenajarilor interioare. Podelele si plafoanele false permit trasarea si modificarea cu usurinta a retelelor electrice de joasa tensiune.

Imobilul este echipat cu un sistem BMS, de gestionare a cladirii (Building Management System), care controleaza ansamblul de sisteme de incalzire, climatizare, echipamente tehnice si jaluze de pe ambele fatade ale cladirii, scrie ro.instalbiz.com.

Grupul CIAT a oferit un sistem de productie de energie, centralele de tratare aer si de confort. Instalatia se bazeaza in principal pe 2 grupuri frigorifice Dynaciat de 300 KW, cu EE1 ≥ 3,50 si pompe cu debit variabil.

Birourile sunt tratate de 5 centrale de tratare aer AirTech, cu dublu flux, cu sistem de recuperare energie (S = 22.000 mc/h; R = 16.000 mc/h). Centralele sunt destinate reinnoirii aerului in interiorul cladirilor, prin aport de aer proaspat din exterior. CIAT raspunde astfel la problema calitatii aerului intr-o cladire.

Pentru a asigura o mai buna eficienta energetica, ele sunt echipate cu recuperatoare cu placi, tip "contra curent", pe fluxul de aer introdus, pentru a optimiza schimbul termic cu aerul vechi evacuat. Fluxul de aer proaspa introdus va avea un traseu opus celui evacuat, asigurand un randament de 61% in recuperarea de energie. Reglarea aerului proaspat este controlata de un senzor de dioxid de carbon iar debitul de aer este de 1400/540 mc/h.

In cele din urma, sunt 322 de unitati de confort Coadis Slim HEE, care servesc la difuzarea aerului rece si cald in diferite birouri. Unitatea Coadis a fost special dezvoltata pentru a raspunde exigentelor de lucru care necesita un nivel de zgomot scazut. Ea a fost studiata pentru plafoane false subtiri, la presiuni disponibile inalte.

Sursa: ro.instalbiz.com

Comenteaza aici

 
01/09/2010 - Acest articol a fost citit de 2647 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 44 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Romanii vor putea vinde energie verde produsa...
Economisiti captand energia solara si...
Lucruri benefice legate de energia solara
Energobit construieste doua parcuri eoliene in...
Elevate si Asociatia RoRec colecteaza baterii...
Stirile urmatoare
Care sunt cele mai mari 20 de parcuri eoliene...
Cea de-a treia editie a campaniei Marea...
Cea mai mare intalnire a Romaniei din domeniul...
GE instaleaza turbine eoliene in Polonia
Lampi stradale ce functioneaza cu energie solara
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric