Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
EnergoBit Tesar Transformers produce in fabrica de la Cluj-Napoca Transformatoare de putere de tip uscat ET.
Infasurarile primare sunt realizate prin conexiunea in serie a bobinelor din aluminiu sau cupru, izolate cu folie de polyester, turnate in vid in rasina epoxidica. Materialele dielectrice sunt de clasa F.
Infasurarile secundare sunt realizate din folii de cupru sau aluminiu impreuna cu material izolant flexibil de clasa H sau F, tratate in cuptoare pentru polimerizare.
Miezul magnetic este realizat din foi de otel silicios cu particule orientate magnetic, cu pierderi specifice joase. Tehnologia de taiere reduce la minim pierderile, nivelul de zgomot si vibratiile.
Transformatoarele Tesar acopera toate gamele de puteri intre 100 si 3150kVA si tensiuni primare de pana la 36 kV. Tesar este totodata lider in productia de transformatoare in rasina epoxidica de pana a 20 MVA si transformatoare pentru aplicatii industriale speciale, tractiune sau cuptoare prin inductie.
Standarde
Compania Tesar a fost prima firma din Europa care a obtinut conformitatea cu clasele E2 C2 F1. Transformatoarele ET sunt proiectate si construite in conformitate cu clasele E2 C2 F1 in acord cu standardele IEC 60076-11
Caracteristici generale
Mediu: Transformatoarele pot fi instalate intr-un mediu foarte poluat si condens ridicat;
Climat: Transformatoarele pot fi depozitate si instalate la o temperature de pana la -25°C;
Comportare la foc: Transformatoare din material ce nu intretine arderea si nu emana substante toxice si fum opac.
Caracteristici tehnice
Reglarea tesiunii: In mod normal transformatoarele sunt echipate pe infasurarile primare cu un comutator de ploturi cu 5 pozitii ±2 x 2.5%;
Supratemperatura: Temperatura ambientala maxima este in mod normal de 40°C iar transformatoarele standard au supratemperatura de 100 K. Transformatoarele ET pot fi proiectate pentru o instalare cu temperatura ambientala maxima de 55°C;
Protectie la suprasarcina: Transformatoarele sunt echipate cu 3 termorezistente PT100, in interiorul infasurarilor secundare, care pot fi conectate la o unitate de control a temperaturii.
Testarea transformatoarelor: O atentie deosebita este dedicata testarii transformatoarelor. Tesatarile se efectueaza conform stadardului IEC 60076-11. Testele de rutina sunt efectuate pe fiecare transformator in parte, testele speciale fiind efectuate doar pe prototipuri sau la cerere.
Teste de rutina:
Masurarea rezistentei infasurarilor;
Masurarea raportului de transformare;
Masurarea tensiunii de scurtcircuit;
Masurarea pierderilor la scurtcircuit;
Masurarea pierderilor si curentului la mers in gol;
Testul la tensiune aplicata;
Testul la tensiune indusa;
Masurarea descarcarilor partiale.
Teste de tip:
Test la impuls;
Test de supratemperatura.
Teste speciale:
Masurarea nivelului de zgomot;
Test de comportare climatica, ambientala si la foc;
Masurarea capacitatii infasurarilor.
Sursa: Energobit
Comenteaza aici
22/09/2010 - Acest articol a fost citit de 4097 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 110 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Comert electrice" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |