Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
"De cea de-a doua centrala nucleara nu a mai vorbit nimeni de cel putin sase luni. Intai trebuie rezolvata problema reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, proiect cu care trebuie sa mergem inainte neaparat, am parcurs deja un sfert din acest proiect. Apoi, Electra si Hidroenergetica sunt proiecte mult mai aproape de realitate", spun sursele pentru NewsIn.
Aceasta a doua centrala nucleara din Romania urma sa fie functionala abia in 2030 si ar fi urmat sa aiba o putere instalata de 1.000 MW. De asemenea, autoritatile spuneau ca inca nu a fost ales un amplasament final pentru viitoarea centrala nucleara a tarii. Pana in prezent, se vehicula ca centrala nucleara ar putea fi construita in partea de nord-vest a tarii, pe raul Somes, informeaza Ziare.com.
Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, declarase totodata in luna iulie, intr-un interviu in presa centrala, ca a cerut companiei franceze Areva sa gaseasca un amplasament optim pentru a doua centrala nucleara din Romania, intrucat "avem nevoie de expertiza specialistilor francezi legat de studiul de amplasament", pe langa evaluarea si studiile facute deja de CITON (sucursala de Inginerie Tehnologica pentru Obiective Nucleare, care face parte din cadrul Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare- RAAN).
Altfel, reprezentantii Ministerului Economiei declarau in luna martie pentru NewsIn ca SUA, Franta, Coreea si Canada s-au aratat interesate sa furnizeze tehnologie pentru cea de-a doua centrala nucleara ce urma sa fie construita in Romania, pentru care in prezent se alege amplasamentul, scrie Ziare.com.
Specialistii din domeniu spun ca, pentru a stabili cele mai bune locatii pentru centrala nucleara s-a tinut cont de existenta unui rau in apropiere, de seismicitate, roca pentru fundatie, climatologie, circulatia curentilor de aer fiind foarte importanta, si de umiditate. Potrivit acestora, investitiile in domeniul nuclear sunt rentabile, intrucat se amortizeaza in 12-15 ani, la jumatatea timpului fata de investitiile in surse alternative de producere a energiei electrice.
In prezent, singura centrala nucleara a tarii se afla la Cernavoda si este compusa din doua reactoare cu o putere instalata de circa 700 MW fiecare. In momentul de fata se are in vedere construirea altor doua noi reactoare nucleare, investitie care s-ar putea ridica la circa patru miliarde de euro, care vor fi puse in functiune dupa 2017, informeaza Ziare.com
Energia electrica produsa anual de Unitatile 1 si 2 ale Centralei Nuclearo-Electrice de la Cernavoda reprezinta circa 18% din productia de electricitate totala a Romaniei.
Sursa: Ziare.com
Comenteaza aici
18/10/2010 - Acest articol a fost citit de 3398 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 67 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |