Va asteptam la RENEXPO® South-East Europe Bucharest


ghidelectric.ro
Joi, 21 Noiembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Va asteptam la RENEXPO® South-East Europe Bucharest


Pentru a treia oara expertii internationali si romani se intrunesc la targul RENEXPO® South-East Europe de la Sala Palatului, Bucuresti, cu scopul de a face schimb de cunostinte, de experiente prezente din practica

energie_verde

Conferintele inovatoare au loc pe durata a trei zile in acelas timp cu desfasurarea targului. Deasemenea sunt planificate teme noi de conferinte!

A III-a conferinta internationala: Bioenergia in Romania: 24 noiembrie 2010

Bioenergia a fost drept numita de un ziar important din Romania ca “Afacerea deceniului” pentru tara, o ramura de afaceri neexploatata pana in momentul de fata. Romania are un potential ridicat de bioenergie atat din punct de vedere al padurilor cat si al agriculturii. Suprafata totala de paduri este de 63.700 km² in Romania, din care 60% este in munti, scrie Tehnicainstalatiilor.

Volumul total de lemn in padurile din Romania este de aproximativ 1,6 miliarde m².

Din punct de vedere al agriculturii Romania are in jur de 148.000 km², din care 94.200 m² este tren arabil. Reziduurile de la de la culturile agricole se pot folosi in intregime ca biocombustibil.

Biogazul reprezinta deasemenea o parte importanta a bioenergiei, rezultat al fermentarii anaerobe a deseurilor organice cum ar fi: gunoiul de la animale, deseurile provenite de la industria alimentara, noroi ecologic, deseurile ramase dupa tratamentul apei utilizate.

Oportunitatile de utilizare a biomasei au fost dezvoltate in ultimii ani dupa ce Romania a adaptat legislatia privind energia regenerabila. De aceea, REECO, organizator international de targuri si conferinte pentru energie regenerabila in intreaga Europa, si-a propus sa organizeze A III-a Conferinta Internationala - Bioenergia in Romania.

A III-a conferinta internationala: Microhidrocentrale in Romania: noiembrie 2010

Romania este al 38-lea pe lista celor mai mari consumatori de energie din lume si sta pe primul loc in Europa de sud-est. Poseda insa de un total de hidroenergie folosibila de 36,000 GW pe an.

Deja in urma cu cativa ani 80% din potentalul de hidroenergie s-a dezvoltat si aproximativ 30% din necesitatea energiei electrice a fost acoperita din aceasta sursa de energie regenerabila. Cu toate ca microhidrocentralele nu sunt prea mult raspandite in Romania, se spera la o schimbare in viitorul apropiat. S-au gasit in jur de 5000 de locatii posibile pentru amplasarea microhidrocentralelor, scrie Tehnica Instalatiilor.

Informarea investitorilor despre statutul actual, reglementari si posibilitati de finantare ale microhidrocentralelor din regiunea de sud-est a Europei a devenit o necesitate.
Prin urmare, A III-a conferinta internationala – Microhidrocentrale in Romania pastreaza traditia din ultimii doi ani si va aduce sub acelasi acoperis experti si persoane decisive din Romania si Europa.

A III-a conferinta internationala: Energia Eoliana in Romania: 25-26 noiembrie 2010

Romania are cel mai mare potential de energie eoliana din Europa de sud-est. Un studiu facut de Erste Bank pozitioneaza Romania si in special zonele Dobrogea, Constanta si Tulcea pe al doilea loc la nivel European in ceea ce priveste locatia ideala pentru constructia unui parc eolian.

Se asteapta ca Romania sa isi dezvolte in mod semnificativ capacitatea de energie eoliana in anii urmatori, imbunatatindu-si pozitia de cele mai putine parcuri eoliene instalate din Europa. In prezent tara dispune asupra 14 MW capacitate de energie eoliana instalata, dar potrivit unui raport publicat recent de Asociatia Europeana de Energie Eoliana, acesta va creste pana la 3,500 MW, energie eoliana onshore.

Investitorii trebuiesc informati despre situatia actuala, legislatie si posibilitati de finantare a energiei eoliene din regiune. De aceea REECO, organizator de targuri si conferinte internationale pe tema energiei regenerabile, si-a propus sa organizeze A III-a conferinta internationala - Energia Eoliana in Romania. Pastrand traditia din ultimii doi ani, conferinta va ceea cea mai mare platforma de intalnire din domeniul energiei eoliene din Romania, scrie Tehnica Instalatiilor.

A II-a Conferinta Internationala - Energia solara in Romania: 25 noiembrie 2010

Piete noi, oportunitati noi si primele rezultate 2010 este un an decisiv pentru energiile regenerabile in Romania. Proiectele in acest domeniu sunt tot mai mult sustinute si promovate de stat. In special noua legislatie privind energia solara este vazuta de experti ca o oportunitate deosebita care poate aduce o dezvoltare exploziva. Primul investitor strain a inceput productia modulelor fotovoltaice in Romania.

Noua legislatie incurajeaza in special investitiile mari in domeniul energiei solare fotovoltaice. Pentru fiecare MWh se acorda sase "Certificate verzi", mai mult decat oricarei ramuri de energie regenerabila. Prin dezvoltarea rapida a domeniului de energie solara se deschide o oportunitate noua companiilor de productie atat nationali cat si internationali.

REECO, organizator la nivel European de targuri si conferinte in domeniul energiei regenerabile si eficientei energetice, pentru a sustine dezvoltarea si transferul de informatii in domeniul energiei solare in Romania, planifica sa organizeze A II-a Conferinta Internationala - Energia Solara in Romania.

Provocari ale retelelor electrice inteligente in Romania: 24 noiembrie 2010

Energia viitorului este supusa la mari provocari: dupa integrarea multipla a surselor de energie regenerabile, trebuiesc integrate numeroase sisteme descentralizate pentru producerea energiei. De aceea, incepand de acum este nevoie de sisteme inteligente care sa permita, prin monitoring si controlling reactia la nevoi si schimbari precum si se integrarea in retea.

Retelele electrice inteligente (Smart Grids) sunt retele electrice care pot sa integreze in mod inteligent comportamentul si miscarile fiecarui utilizator conectat la ele pentru o aprovizionare electrica eficienta, economica si sigura.

Ele livreaza energia electrica de la furnizori la consumatori folosind tehnologie digitala bidirectionala pentru a controla daca aparatele de la casele consumatorilor pastreaza energia, pentru a reduce costurile si pentru a creste flexibilitatea si transparenta.

Investitorii si consumatorii trebuiesc informati despre situatia actuala din Europa si Romania, despre legislatia in domeniu, posibilitati de finantare si exemple practice de retele electrice inteligente. De aceea Asociatia IRE impreuna cu REECO - organizator la nivel european de targuri si conferinte internationale pe tema energiei regenerabile si eficientei energetice -, si-au propus organizarea unei Conferinte cu titlul Provocari ale Retelelor Electrice Inteligente, in data de 24 noiembrie 2010, la Sala Palatului din Bucuresti.

Eficienta energetica in constructii, case pasive si surse de energie regenerabila: 26 noiembrie 2010
Sectorul de energie din Romania trebuie safaca fata principalelor provocari care au aparut atat pe plan national cat si pe plan international, acestea fiind, printre altii, securitatea aprovizionarii cu energie, cresterea competivitatii economice si reducerea impactului acestui sector asupra mediului inconjurator.

Piata constructiilor verzi in Romania creste foarte repede, iar investitorii si dezvoltatorii incep sa vada importanta constructiei sustenabile. Romania a fost obligata sa aplice directivele privind performanta energetica a cladirilor (EBPD), care necesita audit energetic, inca din 2007 pentru constructii noi.

Tara va fi obligata sa aplice cerintele privind certificatele energetice pentru cladiri existente din 2011. In aceasta privinta sunt luati masuri atat de guvern cat si de auditori energetici, dar nivelul de implicare variaza in fiecare localitate. In acest context Romania a creeat un cadru legal si intitutional in conformitate cu cerintele Uniunii Europene pentru a promova eficienta energetica.

Conferinta Eficientizarea Energetica si Sursele Regenerabile organizat de REECO, AIIR si UTCB va oferi noi posibilitati de dezvoltare in acest sector de energie.


Sursa: Newsletter tehnica Instalatiilor

Comenteaza aici

 
16/11/2010 - Acest articol a fost citit de 5674 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 25 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Internationale"
Stirile anterioare
Danfoss sponsor principal al Summit-ul Mondial...
Sistemele de conducte de la Georg Fischer...
Prinde ultima oferta la IEAS 2010 !
SOLAR business opportunity 13 Mai 2010,...
Light+Building 2010- Cel mai mare targ de...
Stirile urmatoare
Romania a participat la targul international...
Companiile romanesti au in vizor sectorul...
Hannover Messe: SUA stimuleaza cresterea la...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric