Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Arhitectura CompactRIO
CompactRIO este un sistem robust, embedded, reconfigurabil, care include trei elemente – un controller cu sistem de operare real-time, retea de porti logice reconfigurabile (FPGA) si module industriale I/O.
Figura 1.1. Arhitectura reconfigurabila a sistemului NI CompactRIO
Controller real-time
Controller-ul include un procesor industrial, care executa aplicatiile LabVIEW Real-Time intr-o maniera determinista si sigura, oferind un control cu multiple rate de executie, urmarirea executiei, colectare de date integrata si comunicare cu dispozitivele periferice. Optiunile suplimentare includ si intrari de alimentare redundante 9 - 30 VDC, timer watchdog implementat hardware, 2 porturi Ethernet, capacitare de stocare a datelor de pana la 2 GB, USB si port RS232 incorporat.
Figura 1.2. Controller-ul real-time NI cRIO-9014 si sasiul reconfigurabil cu FPGA
Sasiu reconfigurabil FPGA
Sasiul reconfigurabil FPGA reprezinta elementul principal al arhitecturii sistemului integrat. Intrarile si iesirile reconfigurabile (RIO – reconfigurable I/O) cu circuite FPGA sunt conectate direct la modulele seria C, pentru a se asigura un acces avansat la ansamblul de circuite I/O ale fiecarui modul, capacitate de triggering si flexibilitate a sincronizarii. Intrucat fiecare modul este conectat direct la circuitul FPGA , raspunsul sistemului de control in comparatie cu alte controllere industriale ofera o latenta mult scazuta. Implicit, circuitul FPGA comunica in mod automat cu modulele I/O si asigura intrari/iesiri deterministe pentru procesorul real-time. Multumita arhitecturii embedded, circuitul FPGA permite programelor de pe controller-ul real-time sa acceseze liniile de intrare-iesire cu mai putin de 500 ns de jitter. Sasiul este frecvent utilizat pentru a crea sisteme de control care incorporeaza intrari/iesiri mare viteza, bucle de control cu rata de executie ridicata, sau filtrare de semnal personalizata. De exemplu, prin utilizarea solutiei FPGA, un singur sasiu poate executa simultan peste 20 de bucle de control PID, la o rata de 100 kHz. Multumita executiei in hardware a codului FPGA, se asigura fiabilitate ridicata si determinism, conditiile ideale pentru circuite de intreruperi hardware, sincronizare si triggering personalizat.
Module industriale
Modulele I/O contin circuite de conversie, izolare, conditionare de semnal si conectivitate integrata pentru conectarea directa la senzori sau actuatori industriali. Oferind o varietate de optiuni pentru conectarea la retea si oferind conectivitate directa, sistemul CompactRIO reduce semnificativ atat spatiul necesar, cat si costurile de cablare. Puteti alege din peste 50 de module I/O din Seria C NI CompactRIO, pentru a indeplini cerintele oricarei aplicatii. Diferitele module includ intrari pentru termocuplu; intrari/iesiri analogice de 24 biti, cu esantionare simultana; linii digitale industriale de 24 V si pana la 1 A; intrari digitale diferentiale/compatibile TTL; intrari pentru accelerometre IEPE la 24 de biti; punti tensiometrice; masurari RTD; iesiri analogice; masurari de putere; conectivitate magistrala CAN; si carduri de memorie SD (secure digital) pentru inregistrare de date. Mai mult, platforma este deschisa, astfel incat va veti putea dezvolta sau achizitiona propriile module de la alti furnizori. Cu ajutorul kit-ului pentru dezvoltare a modulelor CompactRIO cRIO-9951 de la NI, aveti posibilitatea de a dezvolta module personalizate pentru a satisface cerintele specifice aplicatiei. Acest kit asigura accesul la arhitectura electrica a sistemului integrat CompactRIO pentru proiectarea circuitelor de intrare/iesire specializate, module de comunicare si control. Kit-ul include de asemenea, bibliotecile LabVIEW cu functii FPGA pentru a se integra cu circuitele personalizate ale modulelor dumneavoastra.
Figura 1.3. Puteti alege din peste 50 de module I/O CompactRIO, pentru a va conecta la aproape orice tip de senzor sau actuator
SC National Instruments Romania SRL
B-dul Corneliu Coposu, nr. 167A, et.I, Cluj Napoca, CP 400228
Tel.: 0800 894 308
E-mail: ni.romania@ni.com
www.ni.com/romania
07/03/2011 - Acest articol a fost citit de 5521 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 97 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "National Instruments" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |