Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Acesta il inlocuieste din functie pe Claudio Zito, care a fost numit la conducerea operatiunilor Enel in mai 2009.
"Adunarea Generala a Actionarilor Enel Romania a aprobat in data de 9 martie numirea lui Luca D'Agnese in functia de country manager si presedinte al Enel Romania. El va prelua aceleasi functii si responsabilitati detinute anterior de domnul Claudio Zito care, conform planificarii, si-a incheiat mandatul", au declarat reprezentantii Enel Romania, potrivit Ziarul Financiar.
D'Agnese are 46 de ani si inainte de a veni in Romania a lucrat in mai multe companii active in domeniul energetic atat pe partea de producere a electricitatii din surse regenerabile, cat si in ceea ce priveste transportul de energie electrica.
Enel a intrat pe piata locala in 2005 cand a cumparat la pachet doua filiale ale Electrica, respectiv Electrica Banat si Electrica Dobrogea. Pasul major in ceea ce priveste dezvoltarea operatiunilor pe plan local a insemnat insa preluarea Electrica Muntenia Sud, cea mai valoroasa companie de distributie si furnizare a energiei electrice care alimenteaza Capitala. Dincolo de aceste achizitii, Enel s-a implicat in mai multe proiecte de producere a energiei electrice. Pana in prezent, italienii au finalizat doua parcuri eoliene in Dobrogea cu o capacitate cumulata de 64 MW, ceea ce ar putea reprezenta investitii de peste 100 de milioane de euro, tinand cont de faptul ca pretul pentru un MW instalat variaza intre 1,5 si 1,8 milioane de euro, scrie Ziarul Financiar.
Tot pe partea de productie a energiei electrice, Enel a ramas implicat in construirea reactoarelor 3 si 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavoda, un proiect cu o valoare de circa 4 miliarde de euro. In acest proiect, Enel mai lucreaza cu ArcelorMittal Romania si cu statul roman reprezentat prin Nuclearelectrica, dupa ce CEZ (Cehia), RWE (Germania), Iberdrola (Spania) si GDF SUEZ (grup franco-belgian) au decis sa se retraga.
"In Romania, Enel s-a angajat sa devina un jucator integrat pe piata energiei si este implicat in mai multe proiecte de generare, in domeniul energiei nucleare si al energiei eoliene", au mai precizat reprezentantii Enel.
Potrivit celor mai recente informatii disponibile, Enel a inregistrat in Romania venituri de 850 de milioane de euro la finalul anului 2009, in crestere cu 20% fata de exercitiul financiar anterior.
Sursa: Ziarul Financiar
Comenteaza aici
11/03/2011 - Acest articol a fost citit de 3626 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 32 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Interne" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |