Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPECA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare. Acest fapt a fost certificat si prin Premiul de excelenta pentru cea mai eficienta promovare a rezultatelor cercetarii, decernat de ANCS in 2008, si prin Premiul pentru asimilarea in fabricatie industriala a unei serii de generatoare electrice sincrone pentru micro-turbine eoliene, decernat de AGIR in 2010, informeaza Comunicatemedia.ro
Ceea ce caracterizeaza astazi INCDIE ICPE-CA este atentia acordata cercetarii fundamentale si aplicative si dezvoltarii, cu un accent special pus pe cercetarea si caracterizarea de materiale, motorul dezvoltarii durabile a societatii.
INCDIE ICPE-CA promoveaza si intreprinde cercetarea aplicativa in context national si international in domeniul ingineriei electrice (materiale, electrotehnologii, surse noi de energie, vibratii si echilibrari dinamice, compatibilitate electromagnetica etc.), spre folosul societatilor comerciale, private si publice, in beneficiul general al intregii societati.
Dezvoltand inovatia tehnologica pentru beneficiari, ICPE-CA creste competitivitatea acestora atat in Romania, cat si in Europa.
Recunoasterea valorii si competitivitatii ICPE-CA in cercetarea nationala si internationala a venit, de aceasta data, prin obtinerea a doua medalii la Salonul International de Inventii de la Geneva, una de aur si una de bronz, pentru inventiile Conductor electric aerian cu autoprotectie la depunerile de chiciura si gheata, respectiv Instalatie de biogaz pentru gospodarii individuale din mediul rural, scrie Comunicatemedia.ro.
Promovarea rezultatelor cercetarii romanesti nu se realizeaza numai prin intermediul targurilor de inventii. In acest sens, Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica va organiza in perioada 23-26 mai la Bruxelles, in incinta Parlamentului European, o expozitie in cadrul careia vor fi prezente cele mai reprezentative inventii romanesti. Aceasta actiune are la baza dorinta de a veni in sprijinul eficacitatii si coerentei politicilor de cercetare nationale cu cele ale Comunitatii Europene, pentru imbunatatirea impactului cercetarii in industrie si pentru evidentierea contributiei cercetarii romanesti la dezvoltarea durabila a societatii, prin atingerea obiectivelor strategiei Europa 2020.
ICPE-CA va participa la aceasta expozitie cu Conductor electric aerian cu autoprotectie la depunerile de chiciura si gheata, inventie care a fost premiata cu doua medalii de aur si doua de argint. De asemenea, ANCS a premiat aceasta inventie cu medalie si diploma, in toamna anului trecut, ca fiind cel mai valoros brevet.
Iata de ce, acum, mai mult ca oricand, ICPE-CA este pregatit sa raspunda provocarilor impuse de noile cerinte economice si sociale, astfel incat, prin activitatea sa, sa consolideze dezvoltarea durabila a intregii societati.
Sursa: Comunicatemedia
Comenteaza aici
22/04/2011 - Acest articol a fost citit de 2471 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 0 (data de 26 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Interne" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |