Bucurestiul o capitala verde


ghidelectric.ro
Joi, 21 Noiembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Bucurestiul o capitala verde


Edilii Capitalei incearca sa transforme Bucurestiul intr-un oras

panouri_solare

Un proiect-pilot de folosire a energiei solare la iluminatul public va fi pus in practica in zilele urmatoare pe strada Matei Basarab din Capitala. Pe 20 de stalpi au fost montate sisteme de iluminat care vor folosi energia solara pe care o vor stoca, pe timpul zilei, in baterii si o vor utiliza apoi la aprinderea becurilor pe timpul noptii.

"Este un proiect realizat de o firma privata, iar municipalitatea nu a contribuit financiar la sustinerea acestuia. Putem spune ca este vorba despre un cadou pe care l-am primit si care ne va ajuta sa evaluam cat de eficient este un astfel de sistem, care sunt costurile de intretinere, ce economii se pot face si apoi, daca vor fi rezultate bune, sa-l extindem", a declarat Ion Dedu, directorul Directiei Transporturi din Primaria Capitalei, potrivit Romania Libera.

Sistemul a fost realizat de Aedilia, firma care a realizat proiectarea si montajul echipamentelor de iluminat de pe artera de circulatie Strapungerea 1 Mai. Iluminatul de pe strada Matei Basarab nu depinde de retelele electrice din zona si este conceput independent, el folosind energia solara care aprinde ledurile pe timpul noptii. Sistemul va avea nevoie de intretinere si reparatii in cazul in care vor fi probleme cu incarcarea bateriilor sau depunerile de praf de pe panourile solare.

Edilii sustin ca sistemul este comparabil cu cel clasic in ceea ce priveste performantele si intensitatea luminoasa si are avantajul ca foloseste energie 100% verde, nepoluanta. Alti cativa stalpi pentru iluminat solar au fost montati in parculetul de langa Gara Basarab. Sistemele de iluminat public cu ajutorul energiei solare sunt folosite si in alte tari ale UE care si-au propus sa utilizeze cat mai mult energia "verde", a precizat Dedu.

Primarul Oprescu a precizat ca prin acest proiect se vor reduce cu 30% costurile cu iluminatul public si ca acesta va putea fi extins. Costurile pentru introducerea iluminatului pe baza energiei solare s-ar putea ridica la 2,5-2,7 milioane de lei pentru un cartier care are mai multe zone de agrement, scrie Romania Libera.

Inca 64 de sisteme asemanatoare, la trecerile de pietoni

Sistemul este asemanator cu cel montat in urma cu aproape un an la 64 de treceri de pietoni din Bucuresti si care se bazeaza pe energia captata de panouri solare. "Am dori sa extindem acest sistem, dar deocamdata nu avem fonduri alocate pentru continuarea proiectului", a declarat Alina Roman, directoarea Administratiei Strazilor. Pentru acest proiect, primaria a alocat peste cinci milioane de euro unei firme care a montat sisteme de avertizare luminoasa la mai multe treceri de pietoni.

Proiecte cu finantare europeana
 
Edilii vor sa puna in aplicare si alte proiecte care sa transforme Bucurestiul intr-o capitala "verde", chiar daca in prezent sunt foarte departe de acest deziderat din cauza poluarii.

La sfarsitul lunii mai, consilierii generali au aprobat un proiect prin care Bucurestiul va adera la Convetia Primarilor, organizatie care are ca scop dezvoltarea de proiecte pentru promovarea eficientei energetice si energiei durabile. Din aceasta conventie fac deja parte aproape 2.500 de edili din 42 de tari care vor realiza proiecte in domeniul ecologiei si care vor urma obiectivul UE de reducere a emisiilor de CO2 cu 20% pana in anul 2020.

Pentru aceste proiecte, autoritatile locale vor primi finantare europeana si credite de la Banca Europeana de Investitii. "Pe viitor, vom avea reglementari privind reducerea poluarii, iar dezideratul nostru este sa folosim energie verde in Bucuresti care este un oras foarte poluat", a declarat Mircea Raicu, viceprimar general.

Sursa: Romania Libera

Comenteaza aici

 
16/06/2011 - Acest articol a fost citit de 2620 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 26 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Legea privind stimularea energiei regenerabile...
Complexul Lakeview: economii de 30% la energie
Casa verde 2011
Romania poate atrage 10 mld. € in energie verde
Centrala fotovoltaica de 30 de milioane de euro
Stirile urmatoare
Romania printre principalii actori in energie...
Prima statie publica de reincarcare pentru...
RoEnergy Bucuresti 2011
Circa 70% dintre companiile din industrie au...
Energobit mizeaza pe morile de vant
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric