Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Petrom a devenit in aceasta luna producator de electricitate. Compania a inceput testele centralei de la Brazi si a realizat deja primele livrari de electricitate in reteaua nationala, a anuntat astazi compania intr-un comunicat, potrivit Adevarul.
Centrala va fi exploatata comercial in a doua parte a acestui an.
Aceasta este prima termocentrala privata din Romania si totodata cea mai mare capacitate de producere a energiei care nu este in portofoliul statului.
Capacitatea centralei, de 860 de MW, o depaseste pe cea a unui reactor nuclear de la Cernavoda, care are o putere instalata de 700 de MW, scrie Adevarul.
Astfel, functionand la capacitate maxima, centrala de la Brazi va genera, anul viiitor, 10% din productia de electricitate a tarii.
"In iunie a avut loc prima pornire, care constituie un reper major in proiectul de constructie al centralei. Parcurgem practic ultima etapa de teste, inainte de inceperea exploatarii comerciale a centralei. Este o realizare foarte importanta, avand in vedere atat rolul pe care aceasta centrala il va juca pe piata de electricitate din Romania, cat si faptul ca este primul proiect de o asemenea anvergura din Romania, in ultimii 20 de ani", a declarat Hilmar Kroat-Reder, membru al Directoratului Petrom, responsabil cu activitatea de gaze si energie, citat in comunicat.
Constructia centralei a inceput in 2008 si a necesitat peste 500 de milioane de euro.
Acesta nu este singurul proiect de productie a energiei electrice pe care il dezvolta Petrom. Compania construieste un parc eolian in Dobrogea, la Dorobantu, de 50 de MW, care va fi gata de asemenea pana la finele acestui an.
Sursa: Adevarul
Comenteaza aici
22/06/2011 - Acest articol a fost citit de 3014 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 26 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie termica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |