Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Potrivit datelor Green Business Index (GBI 2011), la 67% dintre companiile respondente din sectorul Industrie/ Productie exista implementat un program de management energetic, scrie Green-report.
Programele investitionale pentru proiecte de eficienta energetica reprezinta teoretic trecerea de la intentii la fapte. La ambele categorii, 65% dintre companii au declarat ca au programe de investitii pentru reducerea consumului de energie electrica, a emisiilor poluante sau modernizarea si inlocuirea echipamentelor consumatoare ineficiente.
De asemenea, pentru introducerea surselor regenerabile de producere a energiei electrice (panouri fotovoltaice, turbine eoliene etc.) au raspuns 11% dintre companiile care activeaza in Industrie/Productie si 22% dintre cele din sectorul Servicii/Comert. Doar 2% dintre companiile respondente, din ambele domenii de activitate, au in program cogenerarea/trigenerarea, scrie Green-report.
In sectorul Industrie/Productie, 83% de companii au un responsabil energetic, dar nu in cadrul unui departament special. In privinta existentei unui audit energetic la nivelul companiei, 44% nu au deloc, iar 6% au raspuns afirmativ, acesta fiind mai vechi de 2 ani.Tot in sectorul Industrie/Productie, toate companiile considera ca infrastructura (post de transformare, bransament electric) de distributie a energiei electrice este eficienta.
Spre deosebire de atitudinea fata de consumul de apa, companiile au o deschidere mai larga in sensibilizarea si implicarea angajatilor in rationalizarea consumurilor de energie electrica, peste 90% din ele raspund afirmativ.
Pentru pastrarea constanta a factorului de putere (in vederea reducerii costurilor cu energia reactiva), 39% dintre respondenti nu au montate baterii de condensatoare, iar restul de 61% au, dar vechimea acestora este mai mare de 5 ani. Peste 80% dintre companii au UPS-uri pentru procesele sensibile la fluctuatiile parametrilor energiei electrice ( 89% din Industrie/ Productie si 81% din Servicii/Comert).
Intr-o proportie asemanatoare, companiile respondente considera ca nu au probleme legate de asigurarea continua si pastrarea constanta ale parametrilor calitativi ai energiei electrice (tensiune si frecventa).Rezultatele acestui raport au fost generate din chestionarea companiilor inscrise in Green Business Index.
Sursa: Green-report
Comenteaza aici
28/06/2011 - Acest articol a fost citit de 2574 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 0 (data de 21 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie Verde" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |