Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Anul trecut, s-au alocat fonduri de 1,8 milioane de euro in acest sens, prin atragerea unei finantari europene. De asemenea, unul dintre obiectivele companiei pentru acest an prevede continuarea procesului de reorientare a strategiei de afaceri in conformitate cu tendintele actuale ale pietei de energie, din care societatea detine o cota de 3%. "Ne propunem sa investim mai mult in generarea energiei electrice provenite din surse alternative si sa majoram cantitatea furnizata. O alta divizie foarte importanta pentru noi in acest moment este cea implicata in comercializarea lampilor electrice cu LED, sortimente prin care se protejeaza mediul inconjurator, in special datorita consumului redus de energie. In acelasi timp, alocam fonduri pentru achizitia de tehnologii de executie a matritelor, echipamentelor de injectie a maselor plastice si pentru retehnologizarea periodica a liniilor de productie actuale", a declarat Eugen Scheusan, director general al Electromagnetica, potrivit Agendaconstructiilor.
Compania a inceput sa produca energie electrica din surse regenerabile in anul 2007, aceasta fiind obtinuta prin intermediul unor microhidrocentrale. Anul trecut societatea a inregistrat o cifra de afaceri de 474 milioane de lei, in crestere cu aproximativ 18,5% fata de nivelul din 2009. Activitatea de productie a sporit cu 39,1%, insa a fost raportata o scadere a profitului, ca urmare a majorarii costurilor de achizitie la energia cumparata de la producatori (cu 10 lei/Mwh), concomitent cu diminuarea pretului de vanzare catre clienti. "Din punct de vedere al activitatii proprii, cele mai semnificative evolutii s-au consemnat la productia provenita din SRE (+82%), determinata atat de volumul precipitatiilor, cat si de investitiile realizate (in modernizarea si retehnologizarea obiectivelor existente sau noi) la echipamentele electrice destinate pietei de distributie si masurare (contoare, telegestiune)", a precizat reprezentantul firmei. Compania Electromagnetica gestioneaza un portofoliu de 10 microhidrocentrale, cu o putere instalata de peste 5 MW, situate de-a lungul raului Suceava, obiectivul principal constand in atingerea unui nivel optim al productiei de energie in banda de 10 MW - 12 MW.
Sursa: Agendaconstructiilor
Comenteaza aici
04/07/2011 - Acest articol a fost citit de 2343 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 22 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Interne" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |