Producatorul de energie termica, Uzina Electrica, de vanzare


ghidelectric.ro
Joi, 21 Noiembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Producatorul de energie termica, Uzina Electrica, de vanzare


Municipiul Zalau va scoate la licitatie intregul pachet de actiuni detinut la producatorul de energie termica, Uzina Electrica, dupa o tentativa similara de privatizare in 2009, cand nimeni nu a fost prezent la licitatie.

uzina_electrica_zalau

Potrivit administratorului public al Zalaului, Radu Nistorescu, municipalitatea face acest demers dupa ce o companie ungara si-a exprimat, printr-o scrisoare de intentie, interesul de a cumpara Uzina Electrica. In prezent, aceasta produce doar energie termica pentru consumatorii din oras, dupa ce serviciile de transport, distributie si furnizare a energiei termice au fost concesionate.
 
"Acum doi ani de zile, am mai avut o licitatie pentru vanzarea Uzinei Electrice. Atunci, din pacate, nu s-a prezentat nimeni. Intre timp, noi am concesionat transportul, distributia si furnizarea energiei termice catre societatea in care suntem si actionari, Distriterm SA. Ei urmeaza ca, in termen de patru ani de zile, sa faca investitii in retele de pana la 15 milioane de euro, insa avem probleme cu producere de energie, pentru ca Uzina Electrica a intrat in insolventa, in procedura de reorganizare. Asta nu e o problema deosebita, pentru ca se pare ca vor reusi sa plateasca toate datoriile. Problema este tehnica. Ei produceau agentul termic pe un cazan cu gaze, cazan care depasea cu mult capacitatea necesara pentru energie termica. El, practic, producea la limita de avarie. Acel cazan are licenta pentru 2.000 de ore de functionare, care se termina undeva in februarie-aprilie 2012, moment in care ei nu mai primesc licenta, cazanul fiind depasit. Ne putem trezi ca nu mai avem cine sa furnizeze agentul termic", a declarat vineri Radu Nistorescu.

Acesta a mentionat ca a primit o solicitare de achizitionare a pachetului de actiuni pentru Uzina Electrica, in vederea construirii, practic, a unei alte capacitati de productie. "Am decis sa vindem pachetul majoritar de actiuni. In conditiile astea avem siguranta ca se va construi o alta capacitate de productie si Consiliul Local va ramane cu o anumita suma de bani, ceea ce, in conditiile de azi, dupa cum stam cu bugetul, ne-ar prinde foarte bine", a mai spus Nistorescu.

Administratorul public al Zalaului a precizat faptul ca, "mai mult ca sigur", cel care va prelua Uzina Electrica va avea si echipamente de cogenerare, pentru a produce energie electrica si a putea vinde energia termica la un pret acceptabil. De asemenea, Nistorescu spera ca noua centrala sa nu fie dependenta de gaze, ci sa aiba si o componenta cu instalatii pe biomasa.
 
Potrivit estimarilor sursei citate, se spera ca, pana la 1 aprilie 2012, noul proprietar sa preia partea de producere a agentului termic, astfel incat sa nu fie probleme cu caldura in iarna urmatoare. In ceea ce priveste cei circa 70 de angajati actuali ai Uzinei Electrice, administratorul public a subliniat ca, cel mai probabil, vor fi pastrati doar o parte dintre ei, in functie de politica de personal stabilita de cei care vor prelua unitatea.

Sursa: Administratie.ro

 
10/08/2011 - Acest articol a fost citit de 2631 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 37 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Interne"
Stirile anterioare
Icpe a implinit 61 de ani de existenta
Electricienii din Moldova s-au dovedit a fi cei...
Reprezentanti ai Romaniei la un targ de energie...
Deficiente majore descoperite in timpul unui...
Hidroelectrica SA are in vedere reabilitarea a...
Stirile urmatoare
Trei companii chinezesti intentioneaza sa faca...
CEE Energy Forum 2011
Emerson da in judecata Primaria Cluj pentru...
Seminar de masurari si procesare de semnal
Targul Tehnic International Bucuresti – TIB
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric