Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Primaria Cluj a obligat compania sa plateasca impozit pentru cele trei unitati de productie (hale) si pentru centrul de inginerie din Parcul Tetarom II, cat si pe terenul aferent, cu toate ca Legea Codului Fiscal scuteste investitorii din parcurile industriale de plata impozitelor.
Datorii de 730.000 de lei
Emerson a actionat Primaria in judecata in doua cauze distincte, prin care sunt contestate deciziile de impunere pentru plata impozitelor, emise in septembrie 2010, respectiv martie 2011. Potrivit deciziilor de impunere emise de municipalitate, compania americana ar avea datorii totale de peste 730.000 de lei (aproximativ 170.000 de euro) reprezentand impozitul pe cladirile si terenul din parcul Tetarom II.
Cele doua procese se judeca la Tribunalul Cluj, sectia Contencios Administrativ, iar unul dintre ele are primul termen de in data de noua septembrie 2011, al doilea fiind programat pentru ianuarie 2012.
Emerson acuza Primaria Cluj de “confuzie legislativa”
“Primaria Cluj a obligat societatea la plata impozitului pe cladiri in ciuda faptului ca sunt ridicate in cadrul Parcului Industrial. Codul Fiscal prevede scutiri, prin efectul legii, de la plata impozitului pe terenurile si cladirile din parcurile industriale”, isi motiveaza compania cauza. Emerson considera ca autoritatea locala se afla intr-o confuzie rezultata din multitudinea de acte normative care reglementeaza facilitatile pentru construirea si dezvoltarea parcurilor industriale.
Pe de alta parte, Primaria Cluj-Napoca invoca faptul ca Tetarom nu a respectat Ordinul 296/2007 privind aprobarea schemei de ajutor de stat regional acordat pentru investitiile realizate in parcurile industriale.
“In 25 martie 2011, societatii i s-a comunicat ca valoarea totala a ajutoarelor de minimis (prin care o intreprindere poate obtine maximum 200.000 de euro nerambursabili, o solutie de finantare avantajoasa pentru companiile mici si mijlocii, n.red.) depaseste echivalentul in lei a 200.000 de euro, pe perioada a trei exercitii fiscale, motiv pentru care au fost emise deciziile de impunere pentru plata impozitelor”, arata juristii Primariei Cluj-Napoca in intampinarea depusa la dosar.
In replica, reprezentantii Emerson arata ca Primaria nu are nicio competenta materiala in aprecierea legalitatii acordarii ajutoarelor de stat, aceasta apartinand exclusiv Curtii Europene.
Emerson Romania are la Cluj, in Parcul Tetarom II, trei unitati de productie de aproximativ 6.000 de metri patrati fiecare si un centru de inginerie, cea mai recenta divizie adusa de americani fiind compania Ridgid, subsidiara Emerson Professional Tools.
Deviziile prezente la Cluj sunt cele de regulatoare pentru gaze cu destinatie industriala si casnica, alternatoare electrice de mare putere, scule si echipamente electrice, echipamente pentru medii periculoase si echipamente profesionale pentru constructii.
Sursa: Citynews
07/09/2011 - Acest articol a fost citit de 2523 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 3 (data de 33 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Interne" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |