Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Proiectul face parte din cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013, „Granite comune. Solutii comune”, si este cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Autoritatea contractanta din Romania este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Bucuresti, strada Apolodor numarul 17.
Proiectul se desfasoara pe o perioada de 18 luni, incepand din 8 iulie 2011 pana in 8 ianuarie 2013. Valoarea totala a proiectului este de 983.908,67 euro, din care asistenta financiara nerambursabila a statului roman si bulgar este in valoare de 127.908,12 euro, iar contributia proprie a partenerilor este in valoare de 21.479,21 euro.
Grupul tinta vizeaza autoritati publice locale, consilii municipale si prefecturi, structuri de interventie rapida si agentii de mediu din intreaga zona transfrontaliera.
Obiectivele proiectului prevad:
- dezvoltarea capacitatii de planificare a interventiei comune pe baza evaluarilor asupra riscurilor generate de poluarea industriala, realizarea unui proiect de sistem de monitorizare dinamica de control si de avertizare cu privire la riscurile tehnologice;
- cresterea capacitatii institutionale a administratiei publice locale si a comunitatii de afaceri, in scopul de a preveni si de a reactiona in caz de poluare industriala;
- dezvoltarea capacitatii administratiei publice locale de prevenire si reactie in cazul poluarii industriale;
- cresterea gradului de constientizare a populatiei, administratiei publice locale si a intreprinderilor cu privire la riscurile de poluare industriala.
Principalele activitati sunt:
- elaborarea studiului cu privire la identificarea riscurilor poluarii industriale;
- proceduri de interventie pentru poluarea apei/aerului in cazul aparitiei unei poluari industriale;
- proiect Sistem Integrat de Monitorizare Dinamica pentru poluarea aerului/apei si pentru alertarea si modul de reactie in cazul poluarii accidentale;
- plan de interventie in cazul poluarii industriale, activitati de popularizare a sistemului pentru organismele administratiei publice locale din zona transfrontaliera Romania-Bulgaria.
Sursa: Ecomunicate.ro
15/12/2011 - Acest articol a fost citit de 2321 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 28 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Interne" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |