Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
"Noi putem sa livram statiile electrice pentru incarcarea masinilor, putem deja sa le vindem, dar acum asteptam ca acest tip de masina sa fie lansat pe piata", a declarat Saulo Spaolanse, brazilianul care de la inceputul anului trecut a preluat conducerea operatiunilor Schneider Electric din Romania, potrivit Ziarul Financiar.
La mijlocul anului 2011, Renault Romania, producatorul Dacia, a incheiat acorduri cu Electrica, Schneider Electric si Siemens in vederea dezvoltarii in parteneriat a infrastructurii necesare vehiculelor electrice in Romania. Tot in vara lui 2011 a fost lansata prima statie de alimentare a automobilelor electrice din Romania.
La nivel local importatorii auto au spre vanzare modelele electrice Mitsubishi iMieV si Citroën C-Zero, dar pana in prezent au fost vandute doar doua exemplare.
"Discutiile progreseaza", a mai precizat seful Schneider Electric Romania. Compania a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de 36,2 mil. euro si un profit net de 0,8 mil. euro. Reprezentantii firmei nu au prezentat rezultatele pentru anul trecut, dar ei afirma ca principalii indicatori financiari au fost in crestere, scrie Ziarul Financiar.
"In 2011 am avut rezultate foarte bune, peste asteptari. Am avut multe lansari de produse si in plus sunt foarte multe lucruri de facut aici in Romania", a mai spus Saulo Spaolanse.
Potrivit acestuia, cea mai mare parte a incasarilor Schneider in Romania vin pe partea de produse care permit managementul consumului de energie.
Anul trecut francezii au facut in Romania un centru de servicii pentru clientii din divizia IT a grupului, responsabil pentru 13 tari, in care initial au fost angajati 43 de oameni. Ulterior numarul lor a fost suplimentat, iar seful Schneider Electric Romania spune ca in prezent incearca sa convinga si alte divizii ale grupului sa-si construiasca centre de servicii in Romania.
"Primul centru de servicii a avut 43 de oameni, la care ulterior s-au mai adaugat alte 10 persoane. Acum vorbesc si cu sefii altor divizii pentru a-i convinge sa-si faca centre de servicii in Romania. Este usor sa gasesti aici oamenii potriviti", a mai precizat Spaolanse.
Sursa: Ziarul Financiar
24/04/2012 - Acest articol a fost citit de 3382 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 28 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Schneider Electric" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |