Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Prin transferarea responsabilitaților catre RECOBAT PLUS, producatorii si importatorii de baterii si acumulatori se asigura ca isi indeplinesc obiectivele stricte din legislația in vigoare - si anume atingerea unor rate de colectare de 25% in 2012 ai de 45% in anul 2016 din cantitatea de baterii si acumulatori vandute pe piata individual sau in componenta unor echipamente electrice si electronice.
Conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INSS), in Romania s-au importat, in 2011, peste 250 de milioane de baterii si acumulatori portabili independenți (BA) sau incorporați in echipamentele electrice si electronice, reprezentand o cantitate de 8.175 tone.
Tintele de colectare a deșeurilor de baterii si acumulatori (DBA) au fost asumate de Romania in momentul aderarii la Uniunea Europeana.
Prin colectare, sortare si ulterior tratare, o gama larga de substanțe cum ar fi diverși acizi, saruri, componente toxice si material plastic care sunt conținute de baterii si acumulatori nu vor mai ajunge in natura sau in deșeurile municipale ci vor fi transferate catre instalații specifice de reciclare. Utilizarea metalelor reciclate in productia de baterii sau in alte industrii in locul metalelor provenite din resursele naturale asigura un impact pozitiv asupra mediului, atat prin scaderea utilizarii de energie si reducerea poluarii, cat si prin pastrarea rezervelor naturale.
Conform unui studiu al Comisiei Europene, punerea integrala in aplicare a legislației Uniunii Europene in domeniul deșeurilor (inclusiv al DBA) ar aduce economii de 72 de miliarde euro pe an si ar creste cifra de afaceri anuala a sectorului UE de gestionare si reciclare a deșeurilor cu 42 de miliarde euro. De asemenea ar contribui la crearea unui sector cu 2,4 milioane de locuri de munca si o cifra de afaceri anuala totala de 187 de miliarde euro.
Sursa: Chip.ro
08/05/2012 - Acest articol a fost citit de 2155 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 26 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie Verde" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |