Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Proiectul eolian Crucea Nord de 108 MW din judetul Constanta a fost cumparat de catre compania STEAG GmbH, unul dintre cei mai mari producatori de electricitate din Germania, aceasta urmând sa investeasca 200 mil. euro în acest parc eolian, a anuntat ieri fostul proprietar al proiectului, Monsson Group, precizând ca proiectul eolian din Constanta va avea 36 de turbine Vestas, cu o putere de 3 MW fiecare, scrie Curierul National.
Electricitatea produsa în parcul eolian Crucea Nord va fi evacuata catre o noua statie de transformare, situata în apropiere de localitatea Stupina, care se va conecta la reteaua de înalta tensiune a Transelectrica. Noua statie va simplifica accesul la retea si pentru alte viitoare parcuri eoliene ce vor aparea în aceasta zona.
Proiectul Crucea Nord urmeaza sa devina operational pâna la finele anului viitor si sa înfiinteze indirect în jur de 100 de locuri de munca. Atunci când constructia noului parc eolian va fi terminata, acesta va produce electricitate curata pentru circa 200.000 de gospodarii din România si va reduce emisiile de dioxid de carbon cu peste 300.000 de tone pe an.
Proiectul Crucea Nord, situat în zona Dobrogei, la aproximativ 50 de kilometri nord-vest de Portul Constanta, va face parte dintr-un complex eolian mai mare, ce va avea o capacitate totala de cel putin 600 MW. România s-a angajat ca pâna în 2020 sa produca 38% din electricitate din surse regenerabile de energie, ca o contributie la limitarea la nivelul UE a emisiilor de dioxid de carbon.
Grupul STEAG a generat anul trecut vânzari de 3,1 miliarde de euro si un EBITDA (profitul înainte de taxe, dobânzi, deprecieri si amortizari) de 491 de milioane de euro, având 5.800 de angajati. Grupul opereaza 11 centrale electrice si peste 200 de unitati de distributie a energiei din surse regenerabile, ocupându-se si de alimentarea cu energie si caldura, atât pentru clientii industriali, cât si pentru alte tipuri de consumatori. Grupul are în prezent o capacitate totala instalata de aproximativ 9.400 MW în întreaga lume, incluzând peste 7.700 MW în Germania si trei centrale electrice în Columbia, Turcia si Filipine. Pe baza multor ani de experienta în generarea de energie, dar si în carbune si în sectorul emisiilor de dioxid de carbon, STEAG ofera un portofoliu variat de produse si servicii în tranzactiile cu energie.
Sursa: Curierul National
21/05/2012 - Acest articol a fost citit de 2483 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 53 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie Verde" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |