Reducerea numarului de certificate verzi ar putea fi amanata pana in 2014


ghidelectric.ro
Sambata, 18 Ianuarie 2025
Ne gasiti si pe:            

Reducerea numarului de certificate verzi ar putea fi amanata pana in 2014


Evenimentul de lansare al Romanian Photovoltaic Industry Association a avut loc marti, 22 mai 2012, la Hotel InterContinental.

Romanian Photovoltaic Industry Association

La eveniment au fost prezente numeroase personalitati atât din partea autoritatilor ce au competente în domeniul energiei provenite din surse regenerabile cât si din partea reprezentantilor misiunilor diplomatice în România a numeroase tari, dar si a investitorilor. Având în vedere necesitatea dezvoltarii pe termen mediu si lung a sectorului energiei solare fotovoltaice în România, “era absolut necesara aparitia unei asociatii profesionale credibile pentru a reprezenta interesele investitorilor în fotovoltaice din România” a spus domnul director general al ANRE, Zoltan Nagy. Mai mult, domnul Nagy a adaugat faptul ca “RPIA va putea fi un liant între autoritati si investitori, astfel încât informatiile relevante din piata de energie din surse regenerabile sa capete un caracter unitar” lucru esential pentru cresterea stabilitatii si prectibilitatii pietei de energie electrica din surse regenerabile.

 

Evenimentul de lansare a RPIA, organizat cu sprijinul firmei de avocatura Wolf Theiss, s-a dovedit a fi un cadru propice în care dezvoltatori, institutii bancare, producatori de echipamente, operatori  de parcuri solare dar si autoritatile publice au avut posibilitatea sa discute deschis despre piata de energie regenerabila. Cu aceasta ocazie, a fost reiterata nevoia unui cadru legislativ stabil “pe care investitorii sa-l înteleaga si pe care sa se poata baza” a precizat Ciprian Glodeanu, presedintele RPIA si partener in cadrul firmei de avocatura Wolf Theiss. De asemenea, Glodeanu a accentuat importanta dezvoltarii unui mix echilibrat de tehnologii de producere a energiei din surse regenerabile, lucru ce ar creste semnificativ siguranta întregului sistem electroenergetic national.

 

Aceasta viziune este împartasita si de deputatul Mugurel Surupaceanu care a mentionat ca autoritatile publice “au înteles mesajul de stabilitate venit din partea industriei si în acest sens modificarile ce vor fi aduse prin legea de aprobare a Ordonantei 88/2011 vor include prevederea conform careia numarul de certificate verzi nu va putea fi redus pâna în anul 2014”. Acest termen de gratie este esential pentru investitorii în fotovoltaice care, în conformitate cu situatia actuala, se vedeau vizati de o reducere a numarului de certificate verzi începând cu anul 2013. Consideram ca aceasta modificare este o realizare importanta si o încununare a eforturilor sustinute ale RPIA si ale altor asociatii, de constientizare a importantei stabilitatii într-un sector strategic cum este cel energetic.

 

Un alt punct de interes pentru investitori ce a fost atins la evenimentul RPIA se refera la situatia legislatiei secundare în domeniul instalatiilor cu putere instalata mai mica de 1MW. Acesta este un sector cu un real potential pentru România si poate fi o poveste de succes, asa cum s-a dovedit în multe tari europene. Directorul General ANRE a precizat ca “momentan suntem în procesul de avizare la Comisia Europeana a preturilor subventionate pentru acest tip de instalatii si sunt convins, din experienta anterioara avuta în procesele de avizare la Comisia Europeana, ca nu va dura la fel de mult ca în cazul legii 220/2008”, avansandu-se un posibil termen de solutionare a situatiei pâna la sfârsitul acestui an. Domnul Mugurel Surupaceanu a confirmat atentia pe care autoritatile o acorda instalatiilor de sub 1 MW putere instalata si a precizat ca în comisiile abilitate “se discuta de un nivel al pretului reglemementat care sa ofere un suport financiar echivalent celui asigurat prin certificatele verzi”.

 

Dupa o perioada de incertitudine accentuata ce a caracterizat piata de energie regenerabila din România, “se întrevad primele semne certe ca autoritatiile din România si investitorii pot ajunge la un consens privind nevoia de stabilitate si prectibilitate a legislatiei, iar acest fapt nu va face decât sa creasca încrederea în România si în profesionalismul factorilor de decizie implicati în sectorul energetic”, a conchis Ciprian Glodeanu, presedintele RPIA.

 

Romanian Photovoltaic Industry Association - RPIA a fost înfiintata recent de catre un grup de specialisti cu o vasta experienta în acordarea de consultanta în domeniul dezvoltarii unitatilor de producere a energiei electrice din resurse regenerabile. RPIA doreste ca împreuna cu membrii sai sa devina un partener corect si de încredere pentru autoritatile din România, în vederea dezvoltarii unui dialog deschis si constructiv. Scopul asociatiei este de a crea un mediu propice pentru un dialog constructiv între partile responsabile - autoritatile române si internationale si toate celelalte companii românesti si straine implicate în întreg lantul de furnizori din domeniul energiei solare. Ceea ce pune la dispoziție Asciatia RPIA este o platforma de networking, lobby si awareness, un one-stop-shop în care companiile interesate de acest subiect sa îsi poata gasi toate informatiile necesare si persoanele de decizie într-un singur loc.


Printre membrii asociatiei se regasesc nume importante din domeniul energetic: Egnatia Rom, IBCOenerg, ISPE, Monsson Group, Schoenherr, Siemens, Vitalis Consulting, Wolf Theiss s.a.


Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati:

 

Romanian Photovoltaic Industry Association - RPIA


 
Magda Ion
Business Development Manager ] RPIA
Telefon:+40723037007
Email: magda.ion@rpia.ro

 

Robert Cruceru
Director Executiv ] RPIA
Telefon: +40744977129
Email: robert.cruceru@rpia.ro

 
24/05/2012 - Acest articol a fost citit de 2489 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 51 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Parcul eolian Crucea Nord va avea 36 de turbine
Energie eoliana - Vantul norocului peste Romania
Numarul certificatelor verzi s-ar putea reduce...
RECOBAT PLUS: prima organizatie licentiata...
Siemens, parcuri solare in 30 de tari
Stirile urmatoare
ABB a finalizat noua statie de 110 kV Rahman
Romania, un exemplu pentru celelalte tari...
Un parc eolian Made in China se va construi la...
Primaria Sectorului 2 investeste in sursele de...
Ghimbav intra pe harta producatorilor de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric