Energie electrica din spatiul cosmic


ghidelectric.ro
Sambata, 18 Ianuarie 2025
Ne gasiti si pe:            

Energie electrica din spatiul cosmic


Consumul energetic tot mai mare al Pamantului ar putea fi sustinut in viitor prin amplasarea unor panouri solare in spatiu, mai aproape de Soare.

sateliti

Cercetatorii de la Universitatea Strathclyde din Glasgow au facut primii pasi in aceasta directie, demonstrand ca este posibila constructia unor structuri din panouri solare care sa colecteze si transmita energia spre Pamant, scrie Viitor.ro.

 

Descoperirea unor noi surse de energie e prezentata de multe ori ca una dintre cheile evolutiei umane in urmatorul secol. Domeniul energiei sustenabile se afla intr-o continua dezvoltare tehnologica. Dar Massimiliano Vasile, cercetator al Universitatii Strathclyde din Scotia in cadrul Departamentului de inginerie si mecanica aerospatiala, sustine ca solutia ar putea veni mai ales din spatiu. In urma testelor  facute pana acum, cercetatorii au demonstrat ca exista echipamente capabile sa colecteze energie verde pe care sa o transmita apoi spre Pamant prin intermediul microundelor sau al undelor laser.

 

Inovatia ar permite colectarea energiei provenite de la Soare indiferent de conditiile de vreme sau momentul din zi precum si trimiterea ei in zone izolate sau atinse de calamitati, pentru care nu exista o infrastructura conventionala. In faza de debut, sateliti de dimensiuni mici ar fi capabili sa genereze indeajuns de multa energie pentru un sat, dar potentialul proiectului arata ca in scurt timp se va putea ajuge la structuri complexe, capabile sa alimenteze fara dificultati un oras mare.

 

Un prim pas a fost facut luna trecuta la debutul experimentului Suaineadh – „rasucire“ in limba galeza. Dupa lansarea unei rachete de la Cercul Arctic catre marginea spatiului cosmic inginerii scotieni au demonstrat ca structuri de dimensiuni considerabile pot fi construite pe baza unei panze rotative. „Proiectul care se numeste SAM (Self-inflating Adaptable Membrane) va testa implementarea unei structuri ultra-usoare care isi poate schimba forma dupa amplasarea in spatiu. Structura este alcatuita din celule capabile sa se umfle independent in vacuum care isi pot schimba volumul prin intermediul unor nano-pompe. Aranjamentul imita structurile naturale ale celulelor din toate lucrurile vii, iar controlul independent asupra fiecareia dintre ele ne va permite sa transformam constructia intr-un colector de lumina. Aceeasi structura poate fi folosita in construirea unor sisteme spatiale mari prin asamblarea a mii de unitati individuale.“, a declarat Massimiliano Vasile.
 

Intreg proiectul de cercetare de la Universitatea Strathclyde reprezinta partea europeana a unui studiu condus de NASA in cadrul Institutului pentru concepte avansate. Massimiliano Vasile si echipa lui trebuie sa dezvolte solutii pentru elementele structurale ale tehnologiei si controlul orbital al satelitilor care se vor ocupa rolul de colectarea energiei solare.

 

Sursa: Viitor.ro

 
31/05/2012 - Acest articol a fost citit de 2330 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 28 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Forum energetic international la Chisinau
Putem crea lumina fara consum de energie!
Electroputere ramane concentrata pe echipamente...
Pe ce se cheltuiesc banii companiilor de stat...
Statia de transformare de la Dorohoi a fost...
Stirile urmatoare
Retehnologizarea statiei 400/110 Kv Brasov
Hidroelectrica, oficial in insolventa
Pe ce cheltuie Hidroelectrica 3 mld. lei anual
Care este viitorul industriei energetice
Normele de eficienta energetica
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric