Ghimbav intra pe harta producatorilor de energie din surse regenerabile


ghidelectric.ro
Sambata, 18 Ianuarie 2025
Ne gasiti si pe:            

Ghimbav intra pe harta producatorilor de energie din surse regenerabile


O investitie de 15 mil $ pentru producerea de energie regenerabila a fost demarata in Parcul Industrial ICCO Ghimbav, Brasov. Este vorba de primul proiect privat de tip Retea Inteligenta din Romania derulat de Grupul ICCO si compania Lockheed Martin.

panouri fotovoltaice

In prima faza, vor fi montate panouri fotovoltaice atat pe toate cele cinci hale din parcul industrial, pe o suprafata de 50.000 de metri patrati, cat si pe sol, pe o suprafata de un hectar, valoarea investitiei pentru aceasta etapa este de 12 milioane de dolari. Anul viitor, se va extinde suprafata parcului pe care se vor monta panourile fotovoltaice cu patru hectare, investitie care necesita trei milioane de dolari.
 
“Este un proiect in care investim, in total, 15 milioane de dolari, respectiv 12 milioane in aceasta etapa si trei milioane anul viitor. Vom crea, pana in 2013, un sistem revolutionar de producere si distributie a energiei care va aduce, pe de o parte, o economie la factura la energie, dar si o reducere a impactului asupra mediului. Acesta este unul dintre primele proiecte de parcuri fotovoltaice din Romania, iar echipele ICCO si Lockheed Martin l-au finalizat in timp record”, a declarat Calin Costan, presedintele grupului ICCO
 
Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, prezent la inaugurare, a spus ca investitia de la Ghimbav este prima aplicatie privata Smart Grid in Romania si primul proiect comercial al Lockheed din Romania, intarindu-se astfel parteneriatul dintre Statele Unite si Romania. Retelele Inteligente (Smart Grid) utilizeaza solutii de IT si telecomunicatii pentru optimizarea infrastructurii si monitorizarea productiei si consumului de energie electrica. In cadrul acestui proiect ICCO va dezvolta un sistem energetic cu panouri fotovoltaice care va genera, intr-o prima etapa, 4,8 MW, iar in a doua etapa inca 7, asigurand o mare parte din energia necesara functionarii parcului.
 
Proiectul in valoare de 12 milioane de dolari va integra panourile fotovoltaice furnizate de firmele americane Tenksolar si Helios precum si turbinele eoliene furnizate de Windstream Technologies.
 
“Vedem primele rezultate ale eforturilor noastre de promovare a solutiilor americane de tip retele inteligente in Romania. Romania beneficiaza de un potential important de resurse de energie regenerabila, dar succesul in exploatarea acestora este limitat de capacitatea sistemului energetic national de a absorbi capacitati noi. Acest proiect demonstreaza potentialul unei retele de energie electrica mai inteligenta si reprezinta un studiu de caz pentru energia verde distribuita in sistem“, a declarat Keith Kirkham, consilier comercial al Ambasadei SUA.
 
In februarie 2012, Serviciul Comercial al Ambasadei SUA a condus o delegatie compusa din oficiali ai Guvernului Romaniei si reprezentanti ai mediului de afaceri privat, inclusiv Grupul ICCO, in SUA pentru a se familiariza cu cele mai bune practici in domeniul retelelor inteligente.

 

Sursa: Newsring.ro

 
08/06/2012 - Acest articol a fost citit de 2216 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 26 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Primaria Sectorului 2 investeste in sursele de...
Un parc eolian Made in China se va construi la...
Romania, un exemplu pentru celelalte tari...
ABB a finalizat noua statie de 110 kV Rahman
Reducerea numarului de certificate verzi ar...
Stirile urmatoare
Contextul actual al sectorului fotovoltaic in...
Vom avea primul oras independent energetic pana...
Beneficiile constructiei celui mai mare parc...
Avion alimentat exclusiv cu energie solara
Romania atrage investitori in energie regenerabila
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric