Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Compania a avut anul trecut cheltuieli cu apa de 303 mil. lei, de 2,4 ori mai mari decât în 2010, dupa ce societatea Apele Române, controlata tot de stat, a majorat redeventele pentru apa industriala. Hidroelectrica este în litigiu cu Apele Române din aceasta cauza. Compania are facturi restante fata de furnizorul de apa în valoare de 200 mil. lei.
Energia utilizata de Hidroelectrica în procesul de productie a costat anul trecut circa 770 mil. lei. Principalii furnizori sunt Nuclearelectrica si complexurile energetice (Turceni si Craiova).
Pentru servicii de sistem Hidroelectrica a platit anul trecut 154 mil. lei catre Transelectrica si 17,7 mil. lei catre Electrica, ambele companii fiind controlate de stat.
Cheltuielile cu personalul s-au ridicat la 424 mil. lei, dintre care 327 mil. lei sunt salariile platite celor 5.240 de angajati. Salariul mediu brut la nivelul companiei a fost anul trecut de circa 5.200 de lei/luna.
Cheltuielile de mentenanta pentru echipamente si constructii au fost de peste 270 mil. lei, cea mai mare parte a acestor bani mergând cel mai probabil catre filialele HidroServ, controlate tot de Hidroelectrica.
O alta categorie importanta de cheltuieli o reprezinta amortizarea activelor imobilizate, care a fost anul trecut de 733 mil. lei. Amortizarea este una dintre principalele surse de finantare a investitiilor.
Compania a realizat anul trecut investitii în valoare de 1,526 mld. lei, conform raportului anual, cele mai mari fiind la sucursalele de la Slatina (321 mil. lei), Sibiu (232 mil. lei) si Bistrita (205 mil. lei). Investitiile vizeaza retehnologizarea si cresterea capacitatilor de productie existente, deoarece compania nu a realizat nicio hidrocentrala noua în ultimii ani. În raportul anual nu exista informatii privind beneficiarii contractelor de investitii ale Hidroelectrica.
Sursa: Ziarul Financiar
22/06/2012 - Acest articol a fost citit de 1839 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 33 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |