Un microcip implantat in corp poate fi folosit in tratamentul contra osteoporozei


ghidelectric.ro
Sambata, 18 Ianuarie 2025
Ne gasiti si pe:            

Un microcip implantat in corp poate fi folosit in tratamentul contra osteoporozei


Rezultatele unui studiu recent indica faptul ca un microcip implantat in corp pentru a difuza doze de medicamente la intervale regulate, comandat de la distanta, ar putea fi utilizat cu succes in tratamentul contra osteoporozei la femei.

microcip

Studiul a fost publicat in revista Science Translational Medicine si potrivit autorilor, "aceasta tehnica ar putea fi aplicata pentru a asigura tratamente mai eficiente si în cazul altor boli, precum cancerul."

Studiul va fi prezentat si la conferinta anuala organizata de Societatea americana pentru promovarea stiintei (AAAS), care reuneste 8.000 de cercetatori, la Vancouver, în Canada, în perioada 16-20 februarie.
 
Cercetarea a fost realizata pe un grup de sapte femei suferind de osteoporoza, o maladie care se caracterizeaza printr-o pierdere progresiva a masei osoase iar testele clinice au fost realizate în Danemarca. Cercetatorii au implantat cipul în corpul celor sapte femei cu vârste între 65 si 70 de ani. Aceasta procedura poate fi realizata de un medic generalist, în cabinetul sau, sub anestezie locala. Femeile au fost monitorizate timp de 12 luni, iar medicii au constatat ca microcipul poate sa difuzeze acel medicament - teriparatide -, la fel de eficient ca injectiile zilnice.

Femeile în vârsta reprezinta 80% din totalul persoanelor atinse de aceasta boala care provoaca cel mai adesea fracturi de sold sau la nivelul încheieturii mâinii.
 
"Bolnavii nu vor mai avea nevoie sa îsi aminteasca sa îsi ia medicamentul sau sa suporte durerile cauzate de injectiile multiple necesare în tratamentul osteoporozei", a declarat medicul Robert Farra, patronul companiei americane MicroCHIPS, care a construit acest dispozitiv electronic.
 
Studiul a fost realizat în colaborare cu alti cercetatori de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), Facultatea de medicina a Universitatii Harvard si Universitatea Case Western Reserve din statul Ohio.
 
Spre deosebire de multe alte microcipuri, care, programate dinainte, elibereaza încet mici doze de medicamente pe durata unei anumite perioade, noul microcip elibereaza medicamentul, prin telecomanda de la distanta, prin intermediul unui sistem wireless.
 
"Medicii vor putea sa ajusteze distanta si dozajul pentru bolnavii lor, folosindu-se de un computer sau de un telefon mobil", a explicat Robert Farra.
 
Potrivit autorilor sai, noul microcip, de marimea unui stimulator cardiac (pacemaker), ar putea oferi beneficii mai mari si sa fie mai putin costisitor în comparatie cu injectiile zilnice.
  
Medicamentul teriparatide amelioreaza procesul de formare a oaselor si reduce riscul de fractura.

 
29/04/2012 - Acest articol a fost citit de 1767 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 23 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Electronica"
Stirile anterioare
Dispozitivul care citeste gandurile ar putea...
Nu-ti lasa masina la indemana hotilor
Primaria Oradea investeste in extinderea...
Stirile urmatoare
Romania va construi cel mai puternic laser din...
Cip care se poate alimenta cu energie din surse...
Celule de combustibil pe baza de hidrogen care...
Conductoare din nanofire de argint, mai elastice
Oamenii de stiinta de la Harvard au dezvoltat...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric