Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Constantin Voiniciuc a creat un dispozitiv care va permite operatiile la distanta, pe care l-a numit "mana bionica". Când va depasi stadiul de prototip, aceasta îi va ajuta pe medici sa duca la bun sfârsit interventii chirurgicale complexe, ca si cum acestia ar fi în sala de operatie.
Mâna bionica a fost realizata dupa mai bine de un an de munca si studiu intens. Constantin Voiniciuc, elev ce frecventeaza Cercul de fizica aplicata de la Palatul copiilor, a fost coordonat de profesorii Luisian Grigore si Dan Lazar. Mâna bionica poate imita cu acuratete miscarile celei umane si poate înregistra miscarile mâinii umane, pe care sa le redea dupa un anumit interval de timp. Profesorul Luisian Grigore sustine ca mâna bionica poate fi utilizata pentru a se lucra în mediul toxic, la dezamorsarea bombelor.
Constantin Voiniciuc va reprezenta România, anul viitor, la un concurs de stiinta si inginerie care va fi organizat în SUA. Proiectul tânarului inventator, “Robohand - mâna bionica”, a câstigat Premiul I la Concursul national de stiinta si tehnologie “ROSEF 2012”, organizat în perioada 22-24 iunie 2012, la Suceava. Proiectele declarate câstigatoare vor participa anul viitor la concursul Intel ISEF (International Science and Engineering Fair) din SUA. La acest concurs România va mai fi reprezentata de înca doi elevi.
„Robohand” a obtinut marele premiu la cel mai mare Concurs de fizica creativa „Stefan Procopiu”, premiu ce-i asigura lui Constantin un loc fara examen la o facultate de profil. Acelasi proiect a fost recompensat cu premiul I la Concursul national de robotica de la Târgu Mures. Constantin Voiniciuc a fost invitat sa participe în noiembrie, la Salonul National de Inventica Romexpo.
02/07/2012 - Acest articol a fost citit de 2666 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 25 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Club Inventica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |