Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Modificarile preturilor si tarifelor reglementate sunt, în principal, motivate de necesitatea de corelare a costurilor cu producerea, transportul si distributia energiei electrice cu rata inflatiei care, cumulata pe anii 2010 si 2011, a depasit 13%. Potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei, se asigura o minima protectie consumatorilor care nu si-au exercitat dreptul de eligibilitate în anul 2012 si, în acelasi timp, s-a avut în vedere ca modificarile preturilor si tarifelor la energia electrica sa genereze un impact redus la nivelul economiei nationale.
Tarifele si preturile reglementate la consumatorii finali nu au mai fost modificate din data de 1 ianuarie 2010.
De asemenea, ANRE a luat în calcul respectarea prevederilor din Acordul preventiv dintre România si FMI, recent aprobat de board-ul FMI, privind cresterea tarifelor reglementate pentru consumatorii non-casnici si cei casnici începând cu data de 1 iulie, costurile cauzate de anumite prevederi care impun statelor membre sa ia masurile potrivite de protejare a consumatorilor de energie electrica, prin impunerea unor cerinte privind informarea acestora, sustinerea cantitatilor de energie electrica prognozate a fi produse din surse regenerabile în anul 2012 (circa 2,5 TWh).
Începe liberalizarea preturilor la gaze si electricitate
ANRE a publicat calendarul de eliminare treptata a preturilor reglementate la energie electrica si gaze naturale pâna în 2017, respectiv 2018.
În ceea ce priveste pretul reglementat la energie electrica, calendarul propus de eliminare a tarifelor reglementate prevede o majorare succesiva începând cu 1 septembrie 2012 la procentul de achizitie din piata concurentiala pentru consumatorii non-casnici, cu 15%, apoi cu 30 de procente de la 1 ianuarie 2013 urmând sa fie atins procentul de eliminare totala a tarifelor reglementate la 1 ianuarie 2017.
Pentru consumatorii casnici, procesul va începe la 1 iulie 2013, când va fi atins un procent de 10% de achizitie din piata concurentiala, ca posibilitate de alegere a furnizorului, urmând ca procesul sa se încheie la 31 decembrie 2017.
Preturile reglementate la gazele naturale pentru consumatorii non-casnici va fi efectuata în mai multe transe succesive începând din 1 decembrie 2012 astfel încât majorarea cumulata sa fie de 18% în 2013, iar la consumatorii casnici de 10% în acelasi an. Prima majorare pentru consumatorii casnici din 2013 va fi realizata în 1 iulie 2013, când pretul reglementat va fi majorat cu 8%, apoi acesta va creste cu doua procente la 1 octombrie 2013. Majorarile vor continua în 2014, când procentul de majorare anuala va fi de 10% pentru consumatorii casnici si 18 procente pentru consumatorii non-casnici. În 2015 si 2016, 2017 si 2018, tarifele reglementate la gaze naturale vor fi majorate anual cu câte 12 procente doar pentru consumatorii casnici.
02/07/2012 - Acest articol a fost citit de 2444 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 29 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |