Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Principalele directii de cooperare, stipulate în acest document, sunt asigurarea unui schimb reciproc de date, informatii si documente legate de aplicarea legislatiei europene în domeniul producerii de energie electrica si gazelor naturale, informeaza Serviciul de presa al ANRE.
Partile s-au angajat sa organizeze întâlniri periodice, în scopul identificarii si selectarii problemelor importante care apar pe pietele reglementate. Cele doua autoritati vor acorda consultanta în domenii de interes comun, vor colabora în vederea îmbunatatirii cadrului legislativ în vigoare, existent între cele doua tari, dar si în vederea identificarii si punerii în aplicare a celor mai bune practici de reglementare în domeniul energiei electrice si gazelor naturale.
În acest context, Directorului general al ANRE, Victor Parlicov, a declarat ca România a parcurs deja calea de ajustare a legislatiei la cadrul european de reglementare si în acest proces a învatat multe lectii pe care ar fi bine sa le preluam si sa le adaptam la experienta noastra. România, printre primele tari din regiune, a reusit sa creeze un model de piata de energie functional, a trecut cu succes de la un sistem de piata reglementat în totalitate la un model de piata, bazat pe o concurenta acerba între furnizori – model spre care tindem si noi în contextul liberalizarii pietelor energetice, a mai spus Victor Parlicov.
De notat ca ANRE a desfasurat în ultimii ani programe de parteneriat în domeniul reglementarii energetice cu alte doua organizatii importante, precum Asociatia Regionala a Reglementatorilor de Energie (ERRA) si Asociatia Nationala a Comisiilor de Reglementare a Utilitatilor Publice din SUA (NARUC).
05/07/2012 - Acest articol a fost citit de 2290 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 24 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |