Energie eoliana captata de la mare inaltime


ghidelectric.ro
Joi, 21 Noiembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Energie eoliana captata de la mare inaltime


Cu toate ca se stie de mult timp de energia eoliana, acest sistem nepoluant se mentine limitat din cauza costurilor ridicate ale investitiilor, a dificultatii de a obtine terenurile si a capriciilor vremii, de care depinde randamentul instalatiilor.

Energie eoliana

Chiar si construirea campurilor de turbine pe mare - dupa multi o solutie foarte eficienta - nu este tocmai perfecta, intrucat ele scumpesc si mai mult investitia, ridicand, totodata, probleme tehnice greu de stapanit.

 

De aceea, in ultimii ani, inginerii au luat in calcul amplasarea turbinelor la mare inaltime, unde curentii sunt puternici si relativ constanti. Totodata dispare si problema solurilor si a multor costuri. O astfel de turbina trebuie sa produca de 27 ori mai multa energie decat una obisnuita.

 

Studiile si experimentarile efectuale pana in prezent privesc doua solutii: una din ele se bazeaza pe principiul "zmeului", respectiv un planseu plutitor dirijat de la sol, iar cea de a doua are in vedere instalarea de turbine pe un balon gonflabil de tipul vechiului "zeppelin".

 

NASA, in ultima vreme interesata de obtinerea unei energii neconventionale, sustine ca exista doua dificultati majore care trebuie rezolvate, pentru ca studiile si experimentele sa poata evolua. Prima deriva din faptul ca aerodinamica acestor instalatii nu este, inca, suficient pusa la punct pentru a obtine o funtionare autonoma si eficienta. A doua problema este legata de aparatura pretentioasa si scumpa care trebuie instalata pe o asemenea turbina, pentru a putea avea o buna monitorizare de la sol.

 

NASA s-a implicat activ in rezolvarea acestor probleme, ceea ce a creat optimism in randurile specialistilor. In luna martie 2012, s-a experimentat chiar o instalatie, cu control digital.

 

Prototipul realizat de NASA are la baza aerodinamica avionului Boeing-707, dar cu o anvergura a aripilor de numai trei metri. Urmeaza ca, in functie de rezultate, sa fie construit si prototipul definitiv, cu aceeasi anvergura ca a avionului Boeing.

 

In prima etapa, prototipul de trei metri a fost experimentat la altitudini mici, rezultatele fiind satisfacatoare. Este probabil ca, in curand, se va testa si la altitudinea optima de lucru, apreciata a se situa la circa 600 metri. Testarea se face in spatiul rezervat al NASA, in Wallops Island, Virginia, SUA.

 
10/07/2012 - Acest articol a fost citit de 1892 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 26 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
RoEnergy 2012, editia de vara
Harta parcurilor eoliene aflate in diferite...
Romania atrage investitori in energie regenerabila
Avion alimentat exclusiv cu energie solara
Beneficiile constructiei celui mai mare parc...
Stirile urmatoare
Romania a primit acordul CE pentru alocarea...
UE nu acorda prea multa atentie transporturilor...
Productia de energie verde din ce in ce mai mare
Prezicerea valurilor ar putea dubla energia...
Primul parc solar din Bucuresti
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric