Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Comisia Europeana a aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, alocarile gratuite de certificate de emisii de CO2 pentru centralele termoelectrice din Romania, Bulgaria si Republica Ceha. In mai 2012, Comisia Europeana a autorizat cererile Ciprului, Estoniei si Lituaniei.
Practic, forul european a raspuns favorabil autoritatilor de la Bucuresti la o aplicatie depusa in data de 30 septembrie 2011 de catre Guvernul Romaniei, prin MECMA, in urma caruia Romania va primi in continuare, pentru sectorul producerii de energie electrica, alocarea gratuita de certificate de emisii pe perioada 2013 - 2019.
Documentele solicitate de catre Comisie au fost elaborate de SC ISPE SA - Institutul de Studii si Proiectari Energetice, in calitate de consultant al MECMA.
In total, peste 268 de milioane de certificate de emisii vor fi alocate cu titlu gratuit centralelor electrice din aceste sase tari, in perioada 2013-2019. Acest numar va fi redus anual, astfel incat sa ajunga la zero in 2020. In prezent, sunt in curs de evaluare cererile Ungariei si Poloniei.
Alocarea temporara, cu titlu gratuit, a certificatelor de emisii reprezinta o derogare importanta de la regula generala prevazuta in legislatia revizuita in domeniul EU ETS, conform careia nu se aloca certificate de emisii cu titlu gratuit producatorilor de energie electrica. Din acest motiv, Parlamentul European si Consiliul au conditionat alocarea temporara, cu titlu gratuit, a certificatelor de emisii de respectarea mai multor criterii.
Astfel, alocarea pentru anul 2013 era limitata la maximum 70% din emisiile aferente productiei nationale de energie electrica in 2013, corespunzatoare consumului final national brut, acest procent urmand sa fie redus anual, valoarea certificatelor de emisii alocate cu titlu gratuit trebuie canalizata catre realizarea de investitii in reabilitarea si modernizarea infrastructurii energetice a tarii in cauza, inclusiv construirea de noi centrale electrice si diversificarea mixului energetic si a surselor de aprovizionare, precum si in tehnologii ecologice.
10/07/2012 - Acest articol a fost citit de 2463 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 23 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie Verde" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |