Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Designul cipului include o arhitectura neobisnuita, duala, ce ii permite, fie sa functioneze cu energie deja stocata, fie sa functioneze cu energie din surse multiple.
Potrivit designerului Saurav Bandyopadhyay, fiecare sursa, de obicei, necesita circuitul propriu de control pentru a satisface nevoile sale specifice – sursele termice ar putea produce intre 0.02 si 0,15 volti, celulele de putere joasa PV pot oferi pâna la 0,7 volti si circuitele pot oferi pâna la cinci volti. El subliniaza faptul ca cele mai multe eforturi pentru a atrage energie din surse multiple, s-au concentrat pâna acum, pur si simplu, pe comutarea între ele, în functie de care furniza cea mai mare putere la un moment dat.
De exemplu, un senzor ar putea primi initial puterea de la o sursa de lumina, care ar putea fi apoi brusc taiat în favoarea unei surse piezoelectrice, iar dupa ce aceasta incepe sa scada sa ofere putere din surse termice. Acest nou design permite sa nu se piarda energia din sursele blocate permitand celor trei surse se contribuie rapid si continuu, prin schimbarea intre ele, sa ofere energie.
Cercetatorul a optimizat, de asemenea, circuitele de control pentru a maximiza cantitatea de energie disponibila pentru dispozitive. Ca si alte modele, noul cip isi ia energie de la un mediu de stocare aflat la bord, cum ar fi o baterie sau un supercapacitor. Bandyopadhyay sustine ca dezvoltarea sa permite, de asemenea, dispozitivului sa fie alimentat direct de la surse multiple, oferindu-i posibilitatea de a ocoli sistemul de stocare cu totul.
Noul design este construit sa rezulte cu 11 - 13 % câstiguri de eficienta peste sistemul traditional abordare in doua etape si sa fie capabil sa suporte tensiuni de intrare de la 20mV la 5V.
Proiectul a fost finantat de catre o colaborare dintre o companie de semiconductori si DARPA (Agentia de Aparare Avansata a Proiectelor de Cercetare).
13/07/2012 - Acest articol a fost citit de 2253 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 41 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Electronica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |