Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Mattias Philipsson, Director general al companiei suedeza Usitall, specializata in constructia si operarea de centrale de productiei a energiei electrice si termice pe baza de deseuri, a declarat ca ar putea lua in toamna decizia de a investi intre 200 si 400 milioane euro in Romania pentru realizarea a doua centrale, in Bucuresti si in Galati.
"Vrem sa facem mai multe proiecte in paralel. Suntem in Romania pe termen lung. Ne atrage sistemul de certificate verzi si faptul ca in cativa ani piata energiei va fi complet liberalizata", a precizat Philipsson.
Potrivit lui Philipsson, unul dintre cele mai importante argumente pentru investitia în productia de energie termica pe baza de deseuri în România este reprezentat de ajutorul de stat acord de Guvern prin certificatele verzi, precum si de bonusul acordat pentru cogenerarea de înalta eficienta.
Directorul general a mai afirmat si ca Usitall asteapta ca Guvernul sa ia o decizie privind gropile de gunoi.
In cadrul angajamentelor asumate fata de Comisia Europeana, Romania trebuie sa inchida gropile de gunoi neconforme normelor de mediu si sa amenajeze altele noi, in caz contrar riscand sanctiuni financiare.
Statul acorda un ajutor prin acordarea de certificate verzi deoarece acest lucru stimuleaza productia de electricitate din surse regenerabile. Certificatele verzi sunt emise de Transelectrica (TEL) care le aloca producatorilor de energie din surse alternative. Apoi companiile care primesc certificatele le vand, intrucat furnizorii de electricitate sunt obligati sa le cumpere in cote anuale.
Introducerea schemei de sprijin prin certificate verzi are ca scop atingerea tintelor asumate de Romania ca pana in 2020 un procentaj de 24% din energia consumata sa provina din surse alternative.
17/07/2012 - Acest articol a fost citit de 2144 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 29 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie termica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |