Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a declarat ca a propus celor de la ANRE cresterea preturilor pentru segmentul reglementat, adica pentru populatie, de la 72 de lei, la cel putin 125 de lei pe MWh. Insa, ANRE a refuzat acest lucru pe motiv ca nu doreste sa mareasca tarifele la populatie.
"Nu este normal ca de la mine sa plece curentul cu 72 de lei/MWh si la dvs. acasa sa ajunga la 440 lei/MWh, in conditiile in care pretul de cost este de 125 lei/MWh. Nu trebuie ca eu, Hidroelectrica, sa pierd nejustificat pentru ca ANRE nu doreste sa mareasca tarifele la populatie. O crestere pana la 125 lei/MWh nu va influenta pretul la populatie", a declarat Remus Borza.
Chiar si analistii in domeniu sunt de parere ca problemele companiei Hidroelectrica nu ar trebui sa aibe consecinte asupra populatiei. Ionut Purica, analist pe energie, a declarat, "Probabil ca ei vor sa creasca pretul nu doar pe partea reglementata, ci si pe partea de contracte bilaterale. Dar, in mod normal, nu ar trebui ca populatia sa suporte efectele unor decizii de acest gen, pentru care nu e vinovata, adica nu e corect ca sa declari insolventa unei companii, iar omul de rand sa aiba de suferit."
Interesant este ca Hidroelectrica adopta aceste masuri in conditiile in care pentru prima data in zece ani, ajuns pe pierderi în primele sase luni ale anului. "Hidroelectrica a subventionat toata industria si traderii si pentru prima data în ultimii zece ani de zile compania a ajuns pe pierderi în primul semestru al anului. Veniturile ar putea fi cu un miliard de lei (circa 219 mil. euro) în jos anul acesta fata de anul trecut", a spus Remus Borza, avocatul care controleaza Euro Insol. Când Hidroelectrica a intrat în insolventa, Borza promitea ca în 2012 compania va ajunge la un profit net de 100 de milioane de euro fata de cele 1,5 milioane de euro înregistrate anul trecut, mizând în acelasi timp pe o evolutie pozitiva a cifrei de afaceri, care anul trecut a fost de 713 mil. euro.
Potrivit lui Jean Constantinescu, expert in energie, "Corect ar fi ca Hidroelectrica sa vanda la un singur pret, adica cel al pietei, iar apoi banii proveniti din diferenta dintre pretul de cost si cel de piata sa intre in bugetul statului, care, ulterior, sa fie folositi pentru acordarea de subventii diferentiate pentru consumatori, in special pentru cei vulnerabili”.
20/07/2012 - Acest articol a fost citit de 2391 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 24 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |