Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
In conditii de maxima securitate industriala, la Craiova se produc softuri pentru sisteme de avertizare la bordul avioanelor, pentru testarea motoarelor elicopterelor si pentru transporturi inteligente. Firma producatoare, CS Romania SA, este specializata in producerea de sisteme informatice critice si lucreaza in special pentru strainatate.
Domeniul de activitate al CS Romania SA consta in crearea de sisteme informatice critice, preponderent adresate marilor companii ale lumii. Mai exact tinerii specialisti de aici creeaza acele softuri care, daca nu ar mai functiona, fie s-ar produce importante pierderi de vieti omenesti, fie s-ar produce pierderi economice insemnate. Aceste sisteme se aplica in domenii cum ar fi aeronautica, energia, transporturile inteligente si mediul inconjurator. Pentru a fi mai exacti, aici in Craiova, romanii nostri creeaza sistemul de avertizare de la bordul celui mai mare avion din lume -Airbus A380 - impreuna cu alti experti IT din alte state, sau softul de back-office ce gestioneaza tranzactiile privind monitorizarea traficului rutier si a sistemelor de plata de tip free-flow pe autostrazile din Canada, SUA, Chile si Irlanda – acel sistem prin care, pe autostrada, se poate face plata taxei de pe card, fara a opri la bariera, sau softuri ce gestioneaza sistemul national de energie privind urmarirea productiei de energie, controlul, prognoza si tranzactionarea energiei pe piata libera.
Compania din Craiova se poate lauda ca prin inteligenta si priceperea angajatilor sai, toti romani tineri, produce softuri pentru Grupul ADS (aeronavele Airbus A380 si A350, cat si pentru ATC), pentru Thales Avionics - s-a realizat soft-ul de bord pentru elicopterul de ultima generatie Sikorsky S-76. De asemenea, pentru Grupul Sefram, compania locala face softuri pentru controlul motoarelor de avioane pentru Sagem. Si lucrurile importante continua aici, compania lucrand in prezent pentru Pratt & Withney din SUA, tot pentru testarea motoarelor de avioane ecologice de ultima generatie. Pentru unele softuri, se lucreaza simultan in echipe cu alti specialisti IT din alte tari, dar alte sisteme sunt create 100% la Craiova. Datorita complexitatii produselor, dureaza ani intregi pana se creeaza un soft important, dar specialistii nostri isi continua treaba cu profesionalism, iar noi le tinem pumnii si le dorim mult succes pe mai departe!
31/07/2012 - Acest articol a fost citit de 3298 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 35 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Inginerie" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |