Motorul GE J312: peste 50.000 de ore de transformare a biogazului in energie la o fabrica de bere din Germania


ghidelectric.ro
Sambata, 18 Ianuarie 2025
Ne gasiti si pe:            

Motorul GE J312: peste 50.000 de ore de transformare a biogazului in energie la o fabrica de bere din Germania


Motorul GE J312 a depasit 50.000 de ore de functionare eficienta in cadrul unei fabrici de bere din Germania. Functionarea eficienta a centralei de cogenerare permite economii de energie primara de 10%.

Motor cu gaz Jenbacher

Germania, fabrica de bere Bitburger Brauerei, aici a fost instalata, inca din 2005, o tehnologie pentru motoare cu gaz de la General Electric (GE), o centrala de cogenerare care a depasit 50.000 de ore de functionare eficienta. Centrala care este pusa in miscare de un motor cu gaz Jenbacher J312 certificat ecomagination, transforma biogazul in energie electrica, abur si apa calda, raspunzand astfel cerintelor procesului tehnologic al fabricii de bere.

 

De cand a fost pusa in functiune si pana in prezent, centrala de cogenerare a dus la imbunatatirea alimentarii cu energie a fabricii, la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu echivalentul a 10.000 de tone si la generarea un randament mai mare. De asemenea, in comparatie cu vechea tehnologie de cazane cu abur a fabricii, folosirea biogazului a adus rezultate economice mai mari.

 

Procesul de functionare ar centralei de cogenerare este relativ simplu. Motorul GE Jenbacher produce energie electrica si termica prin arderea biogazului, acesta fiind rezultat secundar al procesului de tratare a apei reziduale dupa productia de bere. Datorita acestei tehnologii, fabrica de bere a reusit sa realizeze economii de energie prima de aproximativ 10%.


„Folosirea tehnologiei de cogenerare Jenbacher de la GE ne permite sa îndeplinim obiectivele privind energia si protectia mediului, dar si sa reducem costurile. Proiectul este o continuare a relatiei durabile dintre companiile noastre care a presupus si achizitionarea mai multor motoare Jenbacher în ultimii 20 de ani,” a declarat Dr. Johannes Hankes, directorul departamentului de inginerie mecanica al fabricii de bere Bitburger. „De exemplu, lânga motorul cu gaz Jenbacher J312 sunt instalate alte doua motoare Jenbacher de la GE care functioneaza în aplicatii cu actionare mecanica”.


„Prin colaborarea cu Bitburger am reusit sa dezvoltam o solutie tehnologica optimizata care sa raspunda nevoilor specifice ale companiei”, a declarat Rafael Santana, presedinte si CEO al diviziei Gas Engines pentru GE Energy. „Tehnologia noastra pentru motoare cu gaz asigura un grad ridicat de flexibilitate a combustibilului, cu capacitatea de a folosi o gama larga de gaze, cum ar fi biogazul sau gazele naturale pentru fabrica de bere Bitburger. Fiabilitatea si disponibilitatea consacrate ale acesteia sunt elemente cheie în depasirea cu succes a pragului de 50.000 de ore de functionare”.


Fabrica de bere Bitburger Brauerei produce cu ajutorul motorului cu gaz Jenbacher 624 kilowati de energie electrica si 700 de kilowati de energie termica, precum si 330 de kilowati de abur. Printre avantajele pe care le ofera folosirea motorului cu gaz este faptul ca fabrica, in cazul intreruperilor de curent, reuseste sa functioneze indepedent.


Motorul cu gaz Jenbacher J312, la fel ca si altele de tip 3 de la GE, functioneaza cu un consum redus de combustibil, si totodata asigura un randament maxim de pana la 90%, dar si un grad inalt de maturitate si fiabilitate tehnica.

General Electric a furnizat Germaniei, pentru proiecte energetice, 2.200 de motoare Jenbacher, ceea ce reprezinta 18% din totalul motoarelor Jenbacher aflate in intreaga lume. Motoarele reusesc sa genereze o energie electrica cumulata echivalenta cantitatii folosite in medie de aproximativ trei milioane de gospodarii din UE.


Fabricile de bere reprezinta un segment traditional al productiei de putere distribuita pentru acoperirea necesarului de energie la fata locului. In general, aplicatiile de cogenerare sunt tot mai numeroase in Germania, in special pentru a sustine eforturile de eficientizare energetica ale tarii, dar si pe teritoriul Europei, pe baza stimulentelor pentru cogenerare – elemente cheie ale initiativei 20-20-20 a Uniunii Europene.

 
17/08/2012 - Acest articol a fost citit de 3393 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 142 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Din septembrie gazele naturale se scumpesc cu 5%
Consumul de electricitate a crescut in S1 din...
BCR finanteaza o microhidrocentrala
Termocentrala, pericol ecologic pentru galateni
920000 kWh de energie electrica de la 570 de...
Stirile urmatoare
Toamna vine cu scumpiri la energie electrica si...
Sistemele centralizate de telecitire, prin...
Noi standarde de monitorizare a echipamentelor...
Fukushima din nou in vizor dupa catastrofa: se...
Cum isi pot reduce companiile costurile cu...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric