Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Incepand cu a doua jumatate a lunii septembrie, in Municipiul Botosani va functiona cel mai modern CET din Romania, construit din fonduri europene. Investitia in valoare de 55 de milioane de euro este destinata modernizarii in totalitate a sistemului centralizat de termoficare din Botosani.
In CET-ul construit la Botosani vor fi introduse doua motoare termice de ultima generatie de tip Jenbacher. Acestea functioneaza pe gaz metan si produc in cogenerare energie electrica si termica. Motoarele de tip GE Jenbacher au fiecare in parte o putere electrica de 4,4 MW/h si schimbatoare de caldura de 3,6 Gcal/h.
Deoarece vor fi puse in functiune incepand cu luna septembrie acestea vor putea fi utilizate in sezonul rece care urmeaza. Motoarele au un randament de exploatare ridicat si un nivel de poluare scazut, ce corespunde normelor impuse de Uniunea Europeana.
Sunt montate, de asemenea, doua cazane noi de apa fierbinte care vor fi puse in functiune pentru a asigura caldura in iarna 2012-2013. Aceste cazane sunt fabricate de catre o firma ceha, EKOL, iar reprezentantii acesteia supravegheaza in mod direct procesul de montaj.
Cazanele au trecut cu brio probele de presiune, fiind deja montate si cosurile de evacuare a gazelor arse. Ele au o capacitate de 52 de MW fiecare si pot fi alimentate atat cu gaz metan, cat si cu pacura.
„Vom avea capacitatile de productie necesare pentru a asigura servicii de calitate in iarna care vine. De asemenea, avem si rezerve de pacura, in caz ca ar putea aparea sincope in alimentarea cu gaz metan. In plus, anuntatele scumpiri ale gazelor din luna septembrie nu vor influenta pretul de facturare a agentului termic pentru populatie”, a declarat directorul general al Modern Calor, Ion Diaconu.
De asemenea, acesta a mai adaugat si ca vechile instalatii de producere a energiei termice functioneaza perfect iar la nevoie vor putea fi repornite.
22/08/2012 - Acest articol a fost citit de 3325 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 4 (data de 61 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie termica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |