Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Compania City Labs din Canada a anuntat recent lansarea sursei de alimentare NanoTritium betavoltaica, o baterie de dimensiunea degetului mare care se bazeaza pe energia eliberata de elementul sau radioactiv pentru a oferi putere nanoWatt continua, timp de 20 de ani.
Contrar celor afirmate de Dr Octavius, (in filmul Spiderman 2) exista mai mult de 11 kg de tritiu (izotop radioactiv al hidrogenului) in lume astazi. Desi sa gaseste in mod natural in straturile superioare ale atmosferei, acesta este realizat si in reactoarele nucleare cu scopul de a fi folosit la producerea unor lucruri luminescente cum ar fi cadranele de aeronave, vopsele luminoase, indicatoare si ceasuri de mana. De asemenea, poate oferi un flux continuu de electroni cu putere scazuta pentru mult timp.
Potrivit Agentiei pentru Protectie a Mediului, tritiu are o durata de viata medie de 12.3 ani, iar modelul betavoltaic P100a NanoTritium sursa de alimentare de la Laboratoarele din Toronto este capabila sa furnizele energie microelectronicelor si senzorilor timp de 20 de ani. Tritiul este incorporat intr-o forma solida, robusta si inchisa ermetic.
In cadrul unui sondaj de opinie independent realizat de Lockheed Martin, s-a constatat ca aceasta tehnologie rezista la temperaturi extreme (de la -50° C la 150° C), precum si la vibratii puternice si la altitudine.
Compania City Labs a oferit cateva exemple de aplicatii unde poate fi folosita tehnologia: procesoare de putere mica, ceasuri din siliciu, sonde spatiale profunde, senzori sub presiune si multe altele.
Compania tocmai a raportat ca i-a fost acordata o licenta Product Regulatory General pentru a produce, comercializa si distribui bateriile NanoTritium, facand P100a prima sursa de alimentare betavoltaica disponibila clientilor care nu au licenta de radiatii, sau care nu au o formare profesionala speciala. „Preturile variaza in jurul a 1000 de dolari americani, iar viitoarele preturi vor scadea sau vor creste in functie de puterea pe care o vor oferi,” au precizat oficialii companiei.
24/08/2012 - Acest articol a fost citit de 2126 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 3 (data de 40 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Electronica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |