Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Prispa, proiectul de casa solara independenta energetic, realizata de o echipa de studenti romani, s-a calificata la prestigiosul concurs Solar Decathlon Europe 2012, cea mai renumita competitie ce promoveaza proiectele din arhitectura sustenabila si tehnologii. Echipa romaneasca este formata din aproximativ 40 de studenti cu diferite specializari - arhitectura, constructii, inginerie, politehnica, arte.
Pentru a fi prezenti la concurs, contructorii vor trebui sa transporte casa inteligenta in Spania, la Madrid, iar suma aferenta mutarii era neacoperita pana de curand. O parte din costuri a fost obtinuta din sponsorizari, iar pentru completarea sumei, Goldart a organizat la sfarsitul lunii iulie o licitatie de vanzare a casei Prispa.
Cumparatorul nu a intarziat sa apara, iar Casa Prispa a fost achizitionata contra sumei de 45.000 Euro, echipa obtinand astfel cea mai mare parte a cheltuielilor pentru transportarea ei in Spania si participarea la competitie, in premiera pentru Romania.
Casa a fost deja incarcata in sase camioane care o vor transporta spre Madrid, urmand sa plece si echipa. Intre 13 si 30 septembrie, casa Prispa va fi expusa la Villa Solar din Madrid, perioada in care are loc jurizarea concursului Solar Decathlon Europe.
Proiectul romanesc va concura alaturi de alte 19 case realizate de echipe de la universitati din intreaga lume pentru Solar Decathlon Europe - cel mai important concurs de arhitectura si tehnologii aplicate din lume.
De pe 31 septembrie, casa va fi dezasamblata si va reveni in tara, cu echipa proiectului, in jurul datei de 7 octombrie. Ulterior, casa Prispa va fi reasamblata intr-un peisaj rural din comuna Moinesti, in apropiere de Bacau.
Designul Casei Prispa corespunde contextului romanesc, fiind realizat cu elemente din arhitectura traditionala. Proiectul incearca sa ofere si o solutie la problema degradarii zonelor rurale.
Echipa care a realizat proiectul isi doreste sa continue cu dezvoltarea prototipului la nivel industrializat.
27/08/2012 - Acest articol a fost citit de 1880 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 28 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie Verde" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |