Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Datorita acestor caracteristici unice, bateriile arata deosebit de bine si de potrivite pentru tipul de stocare al energiei la scara larga, care ar putea accelera adoptarea surselor de energie regenerabile.
In conceptul de design al bateriei, fierul are cateva avantaje: este rezistent, stocheaza cantitati mari de energie pe unitatea de masa, poate fi usor reciclabil, si nu in cele din urma, este ieftin.
Bateriile fier-aer au fost un prim candidat pentru vehiculele electrice si pentru aplicatiile militare, dupa criza petrolului ce a debutat in 1973. Cu toate acestea, cercetarile au fost oprite brusc dupa doar cativa ani, cand oamenii de stiinta si-au dat seama ca bateriile fier-aer prezinta o problema care nu poate fi rezolvata: de cate ori bateria este incarcata, un proces inutil de hidroliza drena aproape jumatate din energia bateriei.
Insa, astazi cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Sud au gasit o solutie pentru aceasta problema. Acestia au descoperit ca adaugand o cantitate mica de sulfat de bismut in baterie, acesta opreste reactiile daunatoare si reduce risipa de energie de la cinzeci pana la patru la suta.
Un alt punct forte crucial al sistemului este designul deosebit de simplu si eficient din punct de vedere al costului, al electrodului de fier. Cercetatorii au combinat o pulbere de fier cu o legatura polietilena, obtinand prin incalzirea lor un electrod presat si plat, care este foarte usor de facut si are o energie specifica ridicata. Cu aceasta tehnologie, o baterie care va stoca un kW de energie – echivalentul a 24 de baterii de Ipad – ar avea nevoie de pudra de fier in valoare de 3 dolari.
Bateria fier-aer promite sa aibe o durabilitate foarte mare, cu o durata de viata de 5000 de cicluri de incarcare. Si mai important, bateriile par sa aibe o performanta buna atunci cand sunt drenate rapid: la o rata de descarcare de doua ore, bateriile arata o capacitate de crestere de 20 de ori in comparatie cu electrozii disponibili in comert.
Nu il cele din urma, aceste baterii par sa satisfaca cerintele de mediu, ale aplicatiilor cu stocare de energie la scara larga, si ar putea furniza o concetratie ideala de energie pentru sursele regenerabile de energie, cum ar fi cea solara si cea eoliana.
30/08/2012 - Acest articol a fost citit de 2644 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 73 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Electronica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |