Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
'De la 1 septembrie 2012, 15% din piata energiei electrice va fi dereglementata, ceea ce inseamna ca aceasta cantitate va trece pe piata concurentiala. Consumatorii non-casnici nu vor mai cumpara, deci, de pe piata reglementata cei 15%, ci de pe cea concurentiala, ceea ce presupune o crestere cu 2-3% a pretului energiei electrice pentru consumatorul final. In ceea ce priveste pretul gazelor naturale, acesta se va majora de la 15 septembrie, cu 5% pentru consumatorii casnici si cu 10% pentru cei industriali. Aceasta majorare are loc deoarece traderii nu si-au recuperat costurile din anul 2009', a afirmat Niculae Havrilet, Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE).
Conform calendarului stabilit pentru liberalizarea pietei gazelor naturale, pretul va creste de la 1 iulie 2013 pentru consumatorii casnici si de la 1 decembrie 2012 pentru cei industriali, a adaugat oficialul ANRE.
Erik de Vrijer, seful delegatiei Fondului in Romania, a precizat la ultima sa vizita ca pretul gazelor naturale trebuie sa se mareasca pana la jumatatea lunii septembrie 2012 cu 5% pentru consumatorii casnici si cu 10% pentru consumatorii industriali.
'Sectorul energetic ar trebui sa fie foarte profitabil si sa fie motorul investitiilor in sanatate, infrastructura etc. Din pacate, in sectorul intreprinderilor de stat nu este asa pentru moment. Este important sa se alinieze preturile finale la consumatorii finali. Am convenit cu Guvernul sa se creasca pretul la consumatorii casnici si pentru cei industriali cu 5%, respectiv cu 10% pana la jumatatea lunii septembrie', a declarat oficialul FMI.
Conform Legii energiei electrice si a gazelor naturale aprobata in 10 iulie 2012, calendarul de eliminare treptata a preturilor reglementate pe piata energiei electrice pentru clientii finali va incepe de la 1 septembrie 2012 pentru clientii non-casnici si de la 1 iulie 2013 pentru clientii casnici.
Termenele finale pentru furnizarea de energie electrica in regim reglementat se realizeaza pana la 31 decembrie 2013 pentru clientii non-casnici, respectiv pana la data de 31 decembrie 2017 pentru clientii casnici.
Pentru piata gazelor naturale, calendarul de eliminare treptata a preturilor reglementate pentru clientii finali incepe de la 1 decembrie 2012 pentru clientii non-casnici si de la 1 iulie 2013 pentru clientii casnici. Furnizarea gazelor naturale la pret reglementat si in baza contractelor-cadru se efectueaza pana la 31 decembrie 2014 pentru clientii non-casnici, cu exceptia cazului in care la aceasta data se constata existenta unei diferente semnificative intre pretul de comercializare a productiei interne si pretul european de import, care ar putea periclita stabilitatea pietei. In aceasta situatie, termenul se poate prelungi pana la 31 decembrie 2015. Pentru clientii casnici, furnizarea gazelor naturale la pret reglementat si in baza contractelor-cadru va avea loc pana la 31 decembrie 2018.
03/09/2012 - Acest articol a fost citit de 2046 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 26 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |