Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
La sfarsitul lunii iulie a.c., proiectul a fost discutat in Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei, primind aviz favorabil. Proiectul mai are nevoie de avizul de urbanism si toate celelalte avize cerute prin lege, dupa care va fi discutat in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Totodata, proiectul va primi aviz de oportunitate, semnat intre arhitectul sef al municipiului, Dl. Gheorghe Patrascu si primarul Sorin Oprescu.
Cei care realizeaza Planul Urbanistic Zonal pentru acest proiect sunt M Design, iar beneficiarul este firma omului de afaceri Ioan Niculae, Interagro. Chiar daca aceasta societate este unul dintre principalii datornici ai Romgaz, cum se arata intr-un raport al Fondului Proprietatea privind activitatea desfasurata de compania de gaze in 2011, se pare ca mega proiectul mall-ului va merge inaite, cu fonduri sigure.
Firma InterAgro a dobandit proprietatea terenului destinat proiectului in discutie, ca urmare a privatizarii controversate a Societatii Nationale Tutunul Romanesc, in perioada anilor 2000-2001. Demersurile suspicioase dintre statul roman si firma InterAgro, au fost chiar amintite in telegramele Wikileaks, cand proprietarul era catalogat ca unul dintre oligarhii ce exercita o influenta pternica in politica din tara noastra.
Date despre locatia mult ravnitului centru comercial sunt cunoscute cu aproximativ 200 de ani in urma.
Proprietarul locurilor unde se afla astazi caminele studentesti a fost un englez, Effingham Grant. Secretar al consulatului britanic, casatorit cu Zoe Racovita, boieroaica bine pozitionata in societatea romaneasca, Grant a vandut statului o parte a proprietatii sale, care a construit aici Manufactura de tutun Belvedere, devenita ulterior Regia Monopolurilor Statului.
Indiferent de jocurile politice din spatele proiectului, sau de izul boieresc din istoria locatiei, un lucru ne este clar: Bucurestiul nu avea suficiente mall-uri, nici prea mari si nici prea frumoase, nu aveam in capitala suficiente magazine cu staif si nici alternative de locuite luxoase, asadar bucurosi vom fi cu toti pentru noul proiect pe care il asteptam cu nerabdare. Si totusi, pun ramasag cu Dvs., ca dupa darea in folosinta a proiectului, nu va fi cu mai putin aglomerat decat celelalte locatii existente pe acelasi format, din Bucuresti.
07/09/2012 - Acest articol a fost citit de 2939 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 31 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Constructii" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |