Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Decizia de aprobare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului 33/2007, privind modificarea si completarea Legii energiei electrice 13/2007 a fost votata astfel: 241 de voturi favorabile, 1 vot impotriva si 2 abtineri.
Presedintele Comisiei de industrii a Camerei Deputatilor, Iulian Iancu, a explicat ca legea actuala face parte din angajamentele asumate de Romania pentru preluarea pachetului 3 legislativ energie-mediu, fiind demarata deja procedura de infringement pentru depasirea termenului de transpunere in legislatia nationala a prevederilor comunitare.
Comisia de industrii a alcatuit un raportul de admitere in parte a cererii de reexaminare formulate de Traian Basescu dar si de adoptare a legii pentru aprobarea Ordonantei 33, privind completarea Legii energiei electrice 13/2007 cu amendamente admise. Iulian Iancu a specificat ca actul normativ nu se schimba in sensul dorit de presedintele Traian Basescu de a introduce legea de organizare a ANRE in legea-cadru a energiei, in contextul in care Legea energiei electrice a fost deja promulgata. De asemenea acesta afirma ca ANRE nu a fost independenta pana la aparitia noii legi, iar presedintele Basescu, mentinea aceasta situatie.
Dl. Iancu afirma totodata ca nicaieri in lume nu este firesc sa existe o lege de organizare si functionare a unei institutii parte a legii-cadru. Parlamentul nu a facut acest lucru, el a aprobat legea-cadru care se adreseaza tuturor prevederilor din domeniul energiei si gazelor naturale si a facut o lege distincta privind organizarea si functionarea ANRE, dar in regim de independenta, adica presedintele, vicepresedintii si echipa din Comitetul de reglementare sunt pusi in functie de catre Parlament. Pana de curand acestia erau numiti de catre prim-ministru, iar PDL a cerut insa sa fie in subordinea presedintelui Romaniei.
Camera Deputatilor este primul for legislativ sesizat cu acest proiect, urmand ca decizia finala sa fie data de Senatul Romaniei.
12/09/2012 - Acest articol a fost citit de 3385 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 40 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Legislatie" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |