Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Nikola Tesla (Westinghouse) si Thomas Edison (GE), s-au luptat la inceputul secolului al XX-lea pe ce tip de curent va predomina, alternativ (AC) sau continuu (DC). AC a castigat in secolul XX, dar astazi ABB a anuntat un progres in capacitatea de a intrerupe transmisia DC. Aceasta sustine ca va rezolva un puzzle de 100 de ani de inginerie electrica si ca va deschide calea pentru mai multe aplicatii DC.
Dupa ani intregi de cercetare, ABB a dezvoltat primul intrerupator din lume pentru transportul energiei la tensiune continua (HVDC). Acesta combina foarte rapid mecanica cu electronica si va fi capabil sa intrerupa fluxul de energie electrica echivalent cu productia unei centrale electrice in termen de 5 milisecunde – acest lucru este de 30 de ori mai rapid decat clipeste ochiul unui om.
ABB este orientata spre punerea in aplicare a retelelor de alimentare DC in zone indepartate, in care nu au fost construite retele de curent alternativ. Compania puncteaza zonele indepartate, cum ar fi centralele hidroelectrice din munte, departe de centrele urbane, ferme solare sau panouri solare pe acoperisuri. DC este singura tehnologie care permite puterii sa fie transmisa economic pe distante foarte lungi, iar DC este tipul de putere produsa de panourile fotovoltaice.
ABB nu cauta sa inlocuiasca cu retelele de curent continuu. Compania sustine ca noua tehnologie va ajuta la imbunatatirea fiabilitatii si la sporirea capacitatii retelelor de curent alternativ existente. ABB este in discutii cu companiile energetice pentru a identifica proiecte pilot pentru noua tehnologie.
„ABB a scris un nou capitol in istoria ingineriei electrice. Aceasta descoperire epocala va face posibila constructia retelelor din viitor. Retelele DC vor fi capabile sa interconecteze tari si continente, sa echilibreze si sa consolideze retelele AC existente”, a declarat Joe Hogan, CEO al ABB.
Tehnologia HVDC este necesara pentru a facilita transferul de putere la distanta de la hidrocentrale, pentru a integra energia eoliana offshore, pentru dezvoltarea proiectelor solare si pentru a interconecta diferite retele de energie. ABB a lansat proiectul HVDC cu aproape 60 de ani in urma si continua sa fie un lider in tehnologie cu multe inovatii si dezvoltari. Cu peste 70 de proiecte HVDC, acest lucru reprezinta o capacitate instalata de 60.000 de megawati (MW).
Dezvoltarea tehnologiei HVDC a condus la cresterea numarului de conexiuni in diferite parti ale lumii. Urmatorul pas logic este de a conecta liniile si de a optimiza retelele. ABB deja lucreaza la construirea de sisteme multi-terminale iar ultima inovatie a intrerupatorului DC este un pas important in evolutia retelelor HVDC.
08/11/2012 - Acest articol a fost citit de 2542 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 29 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Cercetari electrice" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |