Brasovul, orasul cel mai eficient din punct de vedere energetic, din Romania


ghidelectric.ro
Joi, 21 Noiembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Brasovul, orasul cel mai eficient din punct de vedere energetic, din Romania


Cladiri si instalatii eficientizate termic, transport public modern, scoaterea sistemului de incalzire pe baza de carbuni sunt cateva dintre masurile care au adus brasovenilor cea mai mare scadere a emisiilor de CO2 din Romania.

brasov

Incepand cu anul 2008, orasul Brasov a devenit membru al Conventiei primarilor din Romania si s-a inscris sa reduca cu cel putin 20% emisiile de CO2 in urmatorii 20 de ani, iar prin efectuarea unor schimbari pentru de modernizare energetica, primaria a reusit sa scada emisiile cu peste 1.500 tone. Acest lucru a facut ca Brasovul sa fie astazi orasul cel mai evoluat in ceea ce priveste eficienta energetica si calitatea aerului.

 

Una dintre mijloacele de modernizare cele mai de efect a fost termoizolarea cladirilor publice si modernizarea instalatiilor acestora. Primaria Brasov a demarat in urma cu cativa ani inceputul unor lucrari de termoizolare a unor cladiri care gazduiesc unitati de invatamant preuniversitar. Aceasta reducere a consumului de energie a condus la scaderea emisiilor de dioxid de carbon cu 7% in municipiul Brasov.

 

Primaria Brasov a decis sa scuteasca partial de taxe pe cei care si-au izolat pe cont propriu locuintele. „Municipalitatea a sustinut lucrarile de modernizare energetica a blocurilor, aplicand o scutire partiala de taxe pentru cetatenii care au facut pe cont propriu astfel de investitii. Aceste facilitati fiscale au fost oferite la Brasov din 2007, inainte ca ele sa fie aplicate si la nivel national, din 2011“, a declarat viceprimarul Adrian Atomei, la intalnirea Conventiei primarilor care a avut loc ieri.

 

Programul de gestiune si monitorizare a consumului de carburanti, introducerea a 10 troleibuze echipate cu variatoare de tensiune si recuperatoare de energie precum si constructia a 34 de sensuri giratorii au contribuit, de asemenea, la reducerea emisiilor de carbon cu peste 360 de tone.

 

Cea mai mare scadere a cantitatii de CO2, de 70%, a fost posibila datorita renuntarii la producerea energiei termice prin carbune. Municipiul Brasov a introdus si colectarea selectiva, rampa ecologica dar si iluminatul „inteligent” care au contribuit la randul lor la o reducere a energiei cu 13%. (160 MWh/an, echivalentul a 1,180 de tone de dioxid de carbon pe an). In viitor, consumul de energie electrica va fi optimizat prin introducerea unui sistem de telegestiune a iluminatului public.

 

Municipiul Brasov nu se opreste aici si are in plan ca, pana in 2020, sa reduca emisiile de carbon cu 32%, consumul energetic cu 12%  si sa obtina 4% din energie din surse regenerabile, prin Planul de Actiuni pentru Energie Durabila (PAED). „Administratia locala este ca o familie si trebuie sa se gospodareasca si sa economiseasca. Pana acum, suntem pe primul loc la evaluarea proiectelor de eficienta energetica si speram sa castigam si proiectele pe care le finanteaza Elvetia, in Programul de Cooperare Elvetiano-Roman. Ne propunem ca, cu acesti bani, sa montam, in curand, panouri fonoabsorbante de-a lungul caii ferate ce traverseaza Brasovul, sa reabilitam din punct de vedere energetic unele cladiri publice, dar si sa investim in reabilitarea sistemului de termoficare“, a declarat primarul George Scripcaru.

 
23/11/2012 - Acest articol a fost citit de 2288 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 22 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Primele turbine eoliene din lemn au inceput sa...
Prima celula solara realizata in intregime din...
Chinezii intra pe piata energiei verzi din Romania
Au inceput pregatirile pentru constructia celui...
Noi nanocristale permit panourilor solare sa...
Stirile urmatoare
RoEnergy - Timisoara 2012: un targ cu vanzari,...
Un nanomaterial care ar putea imbunatatii...
Energia regenerabila este fiabila, sustine un...
Energia eoliana a atins cea mai mare productie...
Bruno Ribo: Doar 5% din componentele pentru...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric