Bruno Ribo: Doar 5% din componentele pentru turbinelor eoliene din Romania se fac in tara. Este inacceptabil


ghidelectric.ro
Joi, 21 Noiembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Bruno Ribo: Doar 5% din componentele pentru turbinelor eoliene din Romania se fac in tara. Este inacceptabil


Directorul general al ArcelorMittal Galati, atrage atentia asupra unor lucruri de care ar trebui ministerul economiei sa fie preocupat: Romania profita putin de boom-ul energiei verzi deoarece majoritatea echipamentelor nu sunt construite local.

eoliene_energie_verde Guvernul Romaniei ar trebui sa intreprinda masuri pentru a sustine industria locala de componente pentru proiectele de energie verde, astfel va castiga direct doar 1,5 mld. euro pana in 2020, dar va plati "subventii" peste 10 mld. euro pentru a sustine proiectele in energie verde.

 

Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galati, cel mai mare combinat siderurgic din tara si al doilea mare consumator de electricitate din Romania, critica dur schema de sprijin propusa de Guvernul Romaniei producatorilor de energie verde, care presupune si costuri impresionante cu energia pentru intreprinderile industriale si le face necompetitive la nivel international. Acesta este unul dintre primele semnale de alarma trase de o mare companie industriala.

 

 

"Doar 5% din componentele celor 800 de turbine eoliene instalate pana acum in Romania au fost produse in tara", a precizat Ribo. "Pentru noi este o povara si nu vedem beneficii din moment ce livram doar 5% din componentele de eoliene. Este inacceptabil. 30% din pretul pe care il platim la energie reprezinta subventii acordate pentru energia verde si cogenerare. In ultimii trei ani, banii alocati investitorilor de energie verde sub for­ma de sprijin sunt de aproape jum­a­tate de miliard de euro, iar anul acesta urmeaza sa intre in conturile celor care au pariat pe vant sau soare pentru a produce curent mai bine de 550 mil. euro, potrivit datelor Auto­ritatii Nationale de Re­glemen­tare in domeniul Energiei (ANRE).

 

 

In total, incepand cu anul 2010 si pana anul trecut sectorul energiei verzi a atras fonduri de circa 3 miliarde de euro, cea mai mare parte in parcuri eoliene, dar marea majoritatea a banilor s-a dus in conturile producatorilor de turbine, cum sunt General Electric sau Siemens, fara a avea un impact pe orizontala in dezvoltarea unor producatori de componente locali, asa cum este cazul industriei auto de exemplu.

 

 

Statisticile europene releva faptul ca circa 75-80% din valoarea unei investitii intr-un parc eolian reprezinta costul turbinei, restul fiind costurile legate de instalatiile electrice, executia fundatiilor sau a studiilor necesare. Practic, acestea din urma sunt cam singurele cu care a ramas Romania deoarece autoritatile locale nu au conditionat in niciun fel acordarea schemei de sprijin cu obligatia de a utiliza de exemplu componente locale pentru realizarea acestor investitii astfel incat sa determine dezvoltarea unei industrii de profil autohtone.

 

 

 
18/01/2013 - Acest articol a fost citit de 1959 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 31 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Energia eoliana a atins cea mai mare productie...
Energia regenerabila este fiabila, sustine un...
Un nanomaterial care ar putea imbunatatii...
RoEnergy - Timisoara 2012: un targ cu vanzari,...
Brasovul, orasul cel mai eficient din punct de...
Stirile urmatoare
Electroalfa doreste sa investeasca in energie...
General Electric a livrat sapte turbine eoliene...
Energobit construieste un parc fotovoltaic la...
General Electric lanseaza prima turbina eoliana...
Subventiile pentru energie verde maresc factura...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric