Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Intr-un proiect de ordonanta, Guvernul sustine ca operatorii economici care desfasoara atat activitati de extractie, cat si activitati de vanzare a gazelor naturale extrase din Romania, sa fie obligati la calcularea, declararea si plata taxei asupra veniturilor suplimentare. Astfel, Guvernul doreste suprataxarea cu 60% a veniturilor suplimentare, pe fondul dereglementarii preturilor din sectorul gazelor naturale. Pe segmentul upstream al investitiilor de dezvoltare si extindere a zacamintelor existente, suprataxarea va fi de 30%.
Suprataxa inseamna o cheltuiala deductibila la stabilirea profitului impozabil si venit la bugetul de stat. Astfel, venitul suplimentar va fi calculat tinand cont de pretul de achizitie a gazelor naturale din productia interna pentru consumatorii casnici si cei noncasnici din anul 2012, ajustat cu ratele inflatiei in anii urmatori.
In plus, Guvernul va obliga firmelor cu activitati de extractie/exploatare si comercializare a resurselor naturale, altele decat gazele naturale, sa plateasca o taxa speciala de 0,5%. Taxa va fi aplicata la veniturile luate in calcul la stabilirea cifrei de afaceri, taxa valabila pentru intervalul februarie 2013-decembrie 2014. Cota face parte din masurile adoptate de Guvern pentru mentinerea deficitului bugetar in limitele convenite cu FMI, dar si deoarece sistemul de redevente si tarife urmeaza sa fie revizuit abia in perioada 2014-2015.
O alta taxa pe care Guvernul o va impune este taxa “pe monopolul natural” din sectorul energiei electrice si a gazului metan. Astfel, operatorii de transport si distributie, vor plati si aceasta taxa care va intra in vigoare din luna februarie 2013. Taxa va fi calculata pe fiecare MWh pentru care se factureaza serviciile de transport si distributie la energie electrica si gaze naturale. Adica se va cere 0,45 lei/Mwh in cazul cantitatii transportate catre sistemele de distributie, 1,25 lei/Mwh in cazul cantitatii distribuite si de 1,7 lei/Mwh in cazul cantitatii transportate numai prin sistemul de transport.
23/01/2013 - Acest articol a fost citit de 2338 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 34 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |