Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Capitalul social al Electrica SA este de 2.062 miliarde de lei, fiind in posesia statului roman prin Ministerul Economiei. In ultimele discutii avute cu misiunea comuna a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale in cadrul Aranjamentului Stand-By de tip preventiv, partile au convenit Emiterea unei hotarari de guvern pana la sfarsitul lunii februarie 2013 pentru vanzarea majoritara a actiunilor detinute de stat la Electrica si incheierea contractului cu consultantul tranzactie pentru vanzarea majoritara, pana la sfarsitul lunii aprilie 2013.
Anuntarea vanzarii majoritare pentru finalizarea privatizarii va avea loc pana la finalul lunii noiembrie a.c. Totodata, Electrica va face demersurile necesare pentru admiterea la tranzactionare pe o piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti SA, conform proiectului de act normativ.
Pe langa obligatiile asumate in cadrul negocierilor purtate in ianuarie 2013 cu Fondul Monetar International, in document este stipulata necesitatea atragerii de catre Electrica de resurse financiare fara dobanzi, pentru realizarea programului investitional.
Programele de investitii pe care societatea trebuie sa le deruleze in urmatorii cinci ani vizeaza cresterea gradului de siguranta in functionarea si exploatarea instalatiilor electrice, dezvoltarea si modernizarea retelei electrice, dezvoltarea durabila a Retelei electrice de distributie, respectand normele de protectia mediului, modernizarea si dezvoltarea infrastructurii sistemului de telecomunicatii.
Electrica deruleaza activitatea de distributie a energiei electrice in trei segmente nationale, sub forma de monopol natural, precum si activitatea de furnizare a energiei electrice, desfasurata pe piata concurentiala si reglementata, asigurand servicii pentru aproximativ 3,5 milioane de clienti. Astfel, in anul 2011, Electrica detinea o cota de piata, impreuna cu filialele sale, de aproximativ 25%.
30/01/2013 - Acest articol a fost citit de 2492 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 42 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |