Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Acest proiect are o capacitate totala de 17,5 MW si va produce energie suficienta pentru a alimenta aproximativ 7.000 de gospodarii romanesti. Parcul eolian Cerna este detinut de compania Energie Verde Ventuno SRL, o companie romaneasca infiintata in acest scop, controlata de Movipower SRL (Italia) si Energia Verde SA (România).
Proiectul este co-finantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Sectorial pentru Cresterea Competitivitatii Economice. Finantarea pentru construirea parcului eolian a fost asigurata de catre o banca comerciala europeana importanta si de catre Quercus Assets Selection.
Pe langa furnizarea, instalarea si punerea in functiune a turbinelor eoliene pentru Bester Generation, in calitate de contractant pentru inginerie, achizitie si constructie (EPC) pentru proiect, GE a semnat un contract de service complet pe durata a 10 ani care va asigura functionarea parcului eolian Cerna. Echipamentele de la parcul eolian Cerna vor fi prevazute cu rotoare de 103 m pentru a maximiza productia anuala de energie.
Grupul General Electric este unul dintre primii 10 producatori de turbine la nivel mondial, capacitatea instalata la nivel global a depasit cifra de 2 gigawati, la seria de turbine eoliene de 2,x MW. In Romania GE a instalat pâna în prezent 265 de eoliene în parcurile din România, fiecare având o capacitate de 2,5 MW. Daca luam in vedere ca un cost mediu al ridicarii unui megawatt într-un parc eolian este de 1,5 milioane de euro, turbinele montate pe piata locala de gigantul american valoreaza aproximativ 993 milioane de euro, potrivit unor calcule realizate de Ziarul Financiar.
Cel mai important parc care foloseste turbinele eoliene ale GE este Fântânele-Cogealac, detinut de grupul ceh CEZ. Cu o capacitate de 600 MW, aproape cât un reactor de la Cernavoda, proiectul este cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, care a intrat integral in functiune si produce suficienta energie pentru a alimenta peste un milion de locuinte romanesti in fiecare an. Proiectul foloseste 240 de turbine eoliene de 2,5 MW. Tehnologia GE este prezenta si intr-o serie de alte parcuri eoliene din Romania, printre care Mireasa, Silistea, Galbiori, Baia, Horia si Pantelimon.
04/02/2013 - Acest articol a fost citit de 3095 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 3 (data de 82 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie Verde" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |