Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
10 dintre cei mai importanti producatori de electrice din Europa de Est, adusi impreuna de Patronatul Roman din Industriile Electrotehnica, Electronica, Comunicatii si Tehnologia Informatiilor (APREL), au avut un pavilion infiintat la expozitia care a avut loc in paralel cu conferinta Power-GEN 2013, incheiata ieri la Qatar National Convention Center. Cei care si-au expus produsele au fost Electrotel Alexandria, ICPE-ACTEL Bucuresti, ICPE-Ecoenerg Bucuresti, Spectralink Bucuresti, Electrototal Bucuresti, UMEB Bucuresti, Zyraxes Bucuresti, Hetma International Bucuresti, Carlux Prod Bucuresti si Ianlux Bucuresti.
„In ultimii ani am facut eforturi indraznete pentru a face incursiuni in pietele din regiune, in special in Qatar, unde am inteles ca exista o cerere in crestere pentru componentele electrice, avand in vedere activitatile pe scara larga din sectorul energetic,” a declarat presedintele APREL, Valeriu Velciu.
Antreprenorul, a carui companie a luat parte, de asemenea, la expozitia de trei zile, simte ca exista o nevoie puternica pentru clienti pentru a realiza contributiile companiilor romanesti in sectorul energetic.
„Expozitia de la Qatar le-a oferit producatorilor din Romania posibilitatea de a-si afisa gadgeturile electrice de calitate, care au fost acceptate pe o scara larga pe pietele importante din Europa de Vest si, de asemenea, in unele piete emergente din intreaga lume,” a precizat Velciu, adaugand ca evenimentul a aratat in termeni foarte clari ca produsele din Romania sunt la fel de bune ca si cele care provin din tari puternic industrializate.
Valeriu Velciu a precizat ca prin participarea lor la expozitie, firmele romanesti au dorit sa demonstreze clientilor din regiune ca Romania are experienta si in alte domenii si ca a construit o infrastructura industriala puternica, exportand echipamente electrice de inalta calitate si utilizaje, in cantitati mari.
„Romania si-a construit o infrastructura industriala buna cu multi ani in urma, dar revolutia din 1989 a avut efecte devastatoare asupra sectorului industrial al tarii si multe companii nu au putut sa isi reia operatiunii dupa aceea. Cu toate acestea, a exista un sprijin puternic din partea guvernului pentru a impulsiona exporturile, iar companiile incearca sa beneficieze de situatie pentru a-si prezenta gadgeturile de inalta calitate,” a declarat Velciu.
Costin Lianu, director coordonator al Strategiei Nationale de Export din Romania in Ministerul Economiei, comertului si mediului de afaceri, a declarat pentru Times Golful ca guvernul a dat subventii considerabile pentru a incuraja antreprenorii de electrice sa isi exporte produsele. "Gadget-urile noastre au fost vazute cu ochi destul de buni in randul consultantilor in inginerie electrica si a altor profesionisti din Qatar si multe dintre ele sunt in uz, in statiile de energie electrica Qatar General Electricity and Water Corporation (Kahramaa), care au fost infiintate in ultimii ani," , a precizat acesta.
Atat Velciu si Lianu sunt plini de speranta ca echipamentele electrice din Romania vor fi primite pe scara larga in Qatar, in urmatorii ani, avand in vedere calitatea lor mai buna si cerintele in crestere ale industriei. "Suntem foarte constienti de faptul ca o multime de activitati se intampla deja ca parte a modernizarii infrastructurii in sectorul energiei din Qatar si expertiza noastra indelungata ar putea fi utilizata pentru dezvoltarea industriilor in tara," a declarat Velciu.
07/02/2013 - Acest articol a fost citit de 3398 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 41 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Internationale" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |