Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Compania Energobit, cu sediul la Cluj, care ofera o gama larga de servicii si produse energetice, a inceput anul trecut pregatirile pentru un parc eolian din Tulcea, dar lucrarile nu au demarat.
„Sunt incheiate contractele pentru turbine, care vin de la General Electric, iar acum asteptam primavara ca sa incepem sa sapam, sa facem drumuri, fundatii. Organizarea de santier este facuta, asteptam totusi sa se faca vreme favorabila pentru lucrari, astfel incat sa fim cat mai eficienti”, a explicat Stefan Gadola, vicepresedinte EnergoBit. Energia eoliana nu este singurul proiect al clujenilor. “Vrem sa dezvoltam si parcuri fotovoltaice, proiecte proprii, in jurul Clujului, in Baciu, dar si in sudul tarii. Vom incepe tot in functie de cum arata vremea, speram ca in aprilie. Unele le vindem, altele raman ale noastre”, a mentionat Gadola.
Societatile prin care se dezvolta proiecte de producere a energiei din surse regenerabile nu sunt incluse in tranzactia care a avut loc anul trecut, in urma careia s-a schimbat actionariatul majoritar al grupului EnergoBit. Acestea sunt in continuare controlate de cei trei vicepresedinti fondatori ai companiei. Insa, companiile care fac parte din Grupul Energobit vor fi implicate in realizarea acestor parcuri. Proiectele in energie eoliana vor genera si in 2013 o parte semnificativa din afacerile grupului, potrivit estimarilor conducerii companiei care este implicata in mai multe proiecte de energie verde.
„Suntem implicati in proiecte de 1.500 megawati, aflate la diverse stadii, in proiectare sau in constructie”, a precizat Gadola. Grupul detine deja in portofoliu o serie de proiecte in acest sector, ca furnizor de servicii de proiectare si de executie electrica in domeniul parcurilor eoliene, iar debutul proiectului propriu din Nalbant ar trebui sa aibe loc in acest an.
Parcul din Tulcea va produce energie prin sisteme eoliene cu o putere instalata de 12 MW in prima etapa si 27 MW la incheierea proiectului. Ca investitor oficial apare societatea Enex, parte a grupului Energobit. Societatea are ca locatie pentru realizarea parcului eolian Nalbant/ Trestenic extravilanul comunei din judetul Tulcea, potrivit raportul de mediu la Planul Urbanistic Zonal. Parcul ocupa 65,6 ha, suprafata de teren necesara amplasarii turbinelor eoliene fiind obtinuta ca drept de concesiune pe 49 ani de la autoritatile locale.
Compania EnergoBit a anuntat in 2012 ca a incheiat oficial un parteneriat de dezvoltare cu doi investitori: Innova Capital, care devine actionar majoritar al grupului (52%), si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Cei trei antreprenori care au fondat compania (vicepresedintii Stefan Gadola, Ioan Socea si Peter Pal) raman in actionariat. Tranzactia se realizeaza in mai multe etape si consta dintr-o combinatie de investitii in actiuni si de cresteri de capital. Aceasta se va finaliza la sfarsitul trim. I, dupa obtinerea avizelor legale. Perimetrul tranzactiei cuprinde activitatile de baza, nu si firmele din domeniul furnizarii de energie si dezvoltarii de proiecte de energie regenerabila, respectiv Enex si EnergoBit Renewable.
19/02/2013 - Acest articol a fost citit de 2424 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 57 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie Verde" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |