Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Raportul Ernst & Young (E&Y), Renewable Energy Country Attractiveness Indices, masoara atractivitatea pentru investitiile in energie regenerabila in 40 de tari. Pentru perioada decembrie 2012 – februarie 2013, Romania si-a mentinut pozitia 13 in fata unor tari ca Polonia, Spania, Turcia si Austria.
Romania si-a mentinut pozitia a 10-a in investitiile in eoliene, la fel ca si în editia anterioara a raportului, din noiembrie 2012, care au fost principala forta motrice pentru sectorul energiei regenerabile locale. Mai mult de 1900 MW de active eoliene stimulate au fost operationale pana in ianuarie, potrivit operatorului Transelectrica.
In ceea ce priveste energia solara, tara noastra se situeaza in cea de-a doua parte a clasamentului, pe locul 24, inaintea Poloniei si Bulgariei. Cu toate acestea, analistii de la E&Y sustin ca energia solara va experimenta o crestere puternica anul acesta, desi autoritatile planuiesc sa reduca subventiile pentru investitiile in energie solara. „Piata energiei solare este însa foarte activa în România, ceea ce indica proiectii de crestere substantiala în 2013 a puterii instalate de capacitati solare. Aceste proiectii sunt sustinute si de gradul avansat de dezvoltare a acestor proiecte, procesul mai simplu de autorizare decât la celelalte forme de energie regenerabila, durata de dezvoltare mai scurta, dar mai ales schema mult mai avantajoasa de sustinere a investitiilor în energie solara decât la celelalte forme de energie regenerabila”, sustin consultantii Ernst & Young.
Din ce in ce mai multe companii investesc in proiecte de energie solara in Romania. Chinezii de la Sinovel, precum si spaniolii de la EDP Renovaveis, au demarat in Romania proiecte de energie solara cu o putere combinata de 39MW, care urmeaza sa fie finalizate in prima parte a anului 2013. De asemenea, exista companii, precum Dacia sau Selgros, care au construit miniparcuri fotovoltaice pe acoperisurile unitatilor de lucru.
Multe companii, de la chinezii de la Sinovel, la spaniolii de la EDP Renovaveis, care dezvolta deja în România proiecte de energie solara cu o putere combinata de 39MW, planificate sa fie finalizate în primul trimestru al lui 2013 deja investesc în Românie. mai mult, companii precum Dacia sau Selgros asi folosesc propriile imobile pentru a le transforma acoperisul în miniparcuri fotoltaice, ba pe piata a intrat si operatorul telecom RCS & RDS, care a facut doua achizitii în domeniul energiei solare, capacitatea totala a proiectelor preluate fiind de 13,7 MW.
27/02/2013 - Acest articol a fost citit de 2366 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 0 (data de 46 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie Verde" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |